TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

5.lapa

Strādājošiem pensionāriem ļaus saņemt pabalstu

Ģirts Ozoliņš/F64

Valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu varēs saņemt arī strādājošie seniori un pabalsta izmaksa netiks pārtraukta, ja pensionārs sāks strādāt, šādu lēmumu pieņēmusi valdība. Sociālā nodrošinājuma pabalstu parasti maksā pensionāram, kuram nav tiesību saņemt vecuma pensiju, lai gan ir sasniegts pensionēšanās vecums. Līdz šim seniors, kurš pensijas vietā saņēma pabalstu, strādājot zaudēja šo pabalstu.

Valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu piešķir personai, kura ir sasniegusi vecumu, kāds saskaņā ar likumu noteikts, lai varētu saņemt vecuma pensiju, bet kurai nav tiesību saņemt valsts pensiju vai apdrošināšanas atlīdzību sakarā ar nelaimes gadījumu darbā vai arodslimību. Šis pabalsts ir viens no regulāri izmaksājamiem valsts sociālo pabalstu veidiem, kas tiek finansēti no valsts pamatbudžeta un kuru apmērs ir atkarīgs no valsts finansiālajām iespējām.

Valsts sociālie pabalsti ir valsts atbalsts naudas izmaksu veidā, kuru saņem pie noteiktām iedzīvotāju grupām piederīgas personas situācijās, kad šīs personas nespēj gūt ienākumus. Tie tiek finansēti no valsts pamatbudžeta, tas ir, no vispārējiem nodokļiem, un to apmērs ir atkarīgs no valsts finansiālajām iespējām. Valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu izmaksu nodrošina Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra. Tātad līdz šim šos pabalstus piešķīra un izmaksāja cilvēkiem, kuriem nav citu ienākumu. Tomēr valdība grozījusi noteikumus, lai seniori, kuri saņem šo pabalstu, gadījumā, ja atrod algotu darbu, nezaudētu pabalstu. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Strādājošiem pensionāriem ļaus saņemt pabalstu

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā