TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti un skatītākie raidījumi – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

3.lapa

Pensiju likumu kāro grozīt daudzi

Līva Simsone/F64

Pirms aiziešanas vasaras brīvdienās Saeima plānojusi pieņemt grozījumus pensiju likumā. Saeimai vispirms jāapstiprina plānotās izmaiņas saistībā ar pensiju indeksāciju, tomēr vairāki deputāti iesnieguši savus priekšlikumus - gan pensiju indeksācijas izmaiņām, gan par pensiju piemaksu atjaunošanu.

Pensiju likuma grozījumus Saeimā iesniedza Ministru kabinets, lai par mēnesi agrāk pārceltu šoruden plānoto pensiju indeksāciju. Likumprojektu Saeima atzinusi par steidzamu, un, visticamāk, šonedēļ likumprojekts tiks pieņemts.

Ministru kabinets mainīja pensiju likumu, nosakot, ka 2022. gadā valsts pensiju vai tās daļas apmēru, kas nepārsniedz 50 procentus no iepriekšējā kalendāra gada vidējās apdrošināšanas iemaksu algas valstī, pārskata 1. septembrī. Savukārt politiski represētajām personām, 1. grupas invalīdiem un Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībniekiem valsts pensiju neatkarīgi no tās apmēra 2022. gadā pārskata 1. septembrī, ņemot vērā faktisko patēriņa cenu indeksu un iemaksu algu indeksu.

No parlamenta lēmuma atkarīgs, kad un kā šogad noritēs indeksācija. Vairāki Saeimas deputāti, kā jau tas bija gaidāms, iesnieguši savus priekšlikumus. Saeimas deputāts Viktors Valainis (ZZS) piedāvā valsts pensiju pārskatīt jau 1. augustā, tas ir, divus mēnešus pirms noteiktā termiņa. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Pensiju likumu kāro grozīt daudzi

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā