Viskūtrāk šodien balso Zemgalē

Šodien līdz pulksten 16 kopumā bija nobalsojuši 151 758 iedzīvotāji jeb aptuveni 16 procenti balsstiesīgo vēlētāju. Viszemākā aktivitāte šodien ir Zemgalē, kur uz vēlēšanu iecirkņiem līdz pēcpusdienai bija devušies 31 469 jeb 15% no Zemgales balstiesīgajiem iedzīvotājiem. Vidzemē savu izvēli šodien izdarīja 64 920 iedzīvotāji jeb 16,4%.
©Ģirts Ozoliņš/F64

Salīdzināšanai - Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās 2020. gada 29. augustā vēlēšanu dienā līdz pulksten 16 pie vēlēšanu urnām bija devušies vien aptuveni 13 procenti rīdzinieku. Kopumā Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās piedalījās vien aptuveni 40% balstiesīgo iedzīvotāju.

Arī ieskaitot iepriekšējo dienu balsotājus, visaugstākā vēlētāju aktivitāte līdz šim ir bijusi Vidzemē, kur nobalojuši 30%, viszemākā - Zemgalē, kur vēlētāju aktivitāte bijusi aptuveni 26%.

Ekrānšāviņš no CVK

Šodien vēlēšanu iecirkņi strādā līdz pulksten 20.

Šajās vēlēšanās jāievēlē 664 deputāti kopumā 40 pašvaldībās - sešās valstspilsētās un 34 no jauna izveidotajos novados, kuri sāks darbu 1.jūlijā līdz ar administratīvi teritoriālās reformas stāšanos spēkā.

Pašvaldību vēlēšanas sestdien nenotiek Rīgā, kur dome tika ievēlēta ārkārtas vēlēšanās pērn, kā arī Rēzeknes novadā un Varakļānu novadā, kur vēlēšanas tika apturētas pēc Satversmes tiesas sprieduma. Vēlēšanas Varakļānu novadā un Rēzeknes novadā notiks 11.septembrī.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā