Aucenieki par dobelniekiem balsot negrib

Dobeles novads pēc administratīvi teritoriālas reformas kļūs lielāks. Tam pievienosies Auces un Tērvetes novads, un īstenībā tā robežas būs tieši tādas pašas kā senos laikos, kad šeit bija Dobeles rajons. Daļa aucenieku ar apvienošanu nav mierā. Un tieši šī iemesla dēļ uz pašvaldības vēlēšanām neiet.
©Kaspars Krafts/F64

“Nav jau par ko vēlēt - visos sarakstos gandrīz vieni dobelnieki, no kuriem nevienu nepazīstam. Labi, ja deputātu kandidātu sarakstā izdotos saskaitīt trīs auceniekus,” Neatkarīgajai atklāj aucenieki, kas šodien čakli rosās pa savu dārzu un uz vēlēšanu iecirkni nemaz netaisās doties.

Dobelē par vietām domē cīnās 129 kandidāti no sešiem sarakstiem.

Dobeles novadā uz vēlēšanām gaida ierodamies kopuma 22 299 vēlētājus. Ieskaitot iepriekšējo dienu vēlētājus, šodien līdz pulksten 16 bija nobalsojuši 5887 vēlētāji, tajā skaitā Auces novada kultūras centrā savu izvēli izdarīja 738 vēlētāji.

Vēlēšanu iecirknis Auces novada kultūras centrā ir vidēji noslogots, jo visvairāk vēlētāju ir uzņēmis vēlēšanu iecirknis Kauguros, Jūrmalā, kur pie vēlēšanu urnām ir devušies 2176 vēlētāji, vismazāk noslogotais - iecirknis Krāslavas novada Ķepovas Saietu namā, kurā pabijuši vien 22 vēlētāji.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā