Zināmi pirmie pašvaldību vēlēšanu rezultāti (papildināts)

Saskaitīti Augšdaugavas novada, Valkas novada, Alūksnes, Ventspils novada un pilsētas vēlēšanu rezultāti no visiem šo novadu vēlēšanu iecirkņiem.
©Mārtiņš Zilgalvis/F64

Pulksten 20.50 pieejamie vēlēšanu rezultāti liecināja, ka Augšdaugavas novadā lielāko balsu skaitu ieguvusi Daugavpils novada partija, Limbažu novadā - Politiskā partija "Latvijas Reģionu Apvienība" un "Zaļo un zemnieku savienība", Saldus novadā - “Latvijas Zemnieku Savienība" .

Pulksten 21.30 provizoriskais spēku samērs šajās pašvaldībās nebija mainījies, izņemot Saldus novadu, kurā arī "Latvijas zaļā partija" ir ieguvusi vērā ņemamu vēlētāju uzticību.

Pulksten 23 Augšdaugavas novadā vēlēšanu rezultāti saskaitīti no 31 vēlēšanu iecirkņa. Par "Daugavpils novada partiju" savas balsis bija atvdevuši 2 631 vēlētāji jeb 43,82%, par Latgales partiju - 21, 37%, par Latvijas zemnieku savienību - 17,69%, par "Saskaņu " - 12,08%, par kopējo Jaunās konservatīvās partijas, Politiskās partijas "Latvijas Reģionu Apvienība", Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" sarakstu - 3,88%.

Valkas novadā 53,13% ieguvusi VIDZEMES PARTIJA, "Latvijas attīstībai", Jaunā VIENOTĪBA, "LATVIJAS ZEMNIEKU SAVIENĪBA"- 31,95%, Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK"-13,14% balsu.

Ventspilī 54,32% vēlētāju atbalstu ieguvis "Latvijai un Ventspilij" saraksts.

Ventspils novadā lielāko atbalstu guvusi Latvijas Zemnieku savienība, par kuru balsoja 1168 no 8876 iedzīvotājiem jeb 39,75% balsstiesīgo. Savukārt par Nacionālo apvienību Ventspils novadā balsojuši 26,17% jeb 2940 iedzīvotāji.

Alūksnes novadā 23% balsu ieguvusi "Zaļo un zemnieku savienība" un tikpat - "Jaunā Vienotība".

Vēlēšanu rezultātu skaitīšana turpinās.

Šajās pašvaldību vēlēšanās kopumā piedalījās 328 697 iedzīvotāji jeb 34,09% no balstiesīgo skaita.

Pašvaldību vēlēšanās balsu sadalījums par kandidātu sarakstiem no mazākiem iecirkņiem gaidāms pēc divām līdz trīs stundām, šodien preses konferencē pavēstīja Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Kristīne Bērziņa.

No lielākiem iecirkņiem šī informācija gaidāma četru līdz piecu stundu laikā.

Lai noteiktu ievēlētos, vēl atsevišķi būs jāskaita saņemto plusiņu un svītrojumu skaits par kandidātiem.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā