Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 20. līdz 26. februārim

Vērts redzēt, dzirdēt, izlasīt: Lūriņa un viņas Maestro, Ezera un Pecoli, «Meitenes» un «100 stipri stāsti».

4.lapa

Neticamas satikšanās, neiespējama mīlestība

Publicitātes foto

Sestdien, 20. februārī, pulksten 12.45 LTV1 būs skatāma Latvijas Nacionālā teātra izrāde «Ezeriņš». Režisors - Elmārs Seņkovs.

Tā ir izrāde, kas tapusi pēc latviešu rakstnieka Jāņa Ezeriņa novelēm, un tāpēc tā to arī sauc - «Ezeriņš». Izrāde, kas saņēmusi piecas «Spēlmaņu nakts» balvas, tostarp «Grand Prix», ir vairāku Ezeriņa noveļu spilgts un grotesks pārcēlums teātra valodā. Nebaidoties no šausmu stāstu un klaunādes estētikas, izrādes veidotāji radījuši aizraujošu skatuves notikumu, kurā cilvēki sastopas ar pārdabisko. Kā raksta iestudējuma autori: «Neticamas satikšanās, neiespējama mīlestība, neparasti raksturi, negaidīta nāve - iespēju to piedzīvot koncentrētā laika nogrieznī, pašam paliekot pie skaidra prāta, dāvā tikai māksla.»

Cikla «Teātris.zip» skatītājiem ir patiesi ekskluzīva iespēja noskatīties izrādi, uz kuru biļetes nevarēja dabūt gandrīz septiņus gadus - «Ezeriņa» pirmizrāde bija 2014. gada 30. aprīlī.

Dramaturģe - Rasa Bugavičute-Pēce, scenogrāfs un kostīmu mākslinieks - Aigars Ozoliņš, gaismu mākslinieks - Oskars Pauliņš, muzikālais noformējums - Edgars Mākens, grima māksliniece - Maija Gundare.

Lomās: Ināra Slucka, Dita Lūriņa, Uldis Anže, Normunds Laizāns, Uldis Norenbergs, Jānis Skanis un Astrīda Kairiša.

Pirms izrādes Ojārs Rubenis sarunāsies ar izrādes dramaturģiskā materiāla autori Rasu Bugavičuti-Pēci un aktrisi Ditu Lūriņu. Viņiem pievienosies arī kāds viesis.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā