Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 2. līdz 9. aprīlim

Vērts redzēt, dzirdēt: Kupčs un Veismanis, Mence un Ešenvalds, Martinovs un Prudāne, Paukštello un Siksna

3.lapa

Sonātes flautai un klavesīnam tiešsaistē no Lūznavas muižas

Publicitātes foto

Lieldienās, 4. aprīlī, pulksten 15 Lūznavas muiža ielūdz uz kamermūzikas koncertu mājas muzicēšanas atmosfērā - koncertprogrammu «Sonātes flautai un klavesīnam» pavasara svētku laikam sagatavojušas klavesīniste Ieva Saliete un flautiste Maija Kļaviņa.

Koncertā skanēs mūzika, kas spēj iedvesmot, mierināt, priecēt, ievest «bezlaika» stāvoklī un pat apskaut brīžos, kad to visvairāk ilgojamies. Šis koncerts būs kā silts un gaišs pavasara apskāviens, priecājoties par pavasari un atrodot gaišo prieku mūzikā. Mājas koncerta atmosfērā skanēs 18. gadsimta sonātes flautai un klavesīnam - Johana Sebastiāna Baha, Johana Gotfrīda Mīteļa, Jakoba Frīdriha Kleinknehta, Pjetro Lokatelli un Žozefa Bodēna de Buamortjē skaņdarbi.

Klavesīnistes Ievas Salietes un flautistes Maijas Kļaviņas satikšanās mūzikā notikusi jau vairākkārt uz lielākām un mazākām skatuvēm. Abas mūziķes reiz tikušās arī Lūznavas muižas Sarkanajā zālē, un šajā pavasara svētku laikā nolēmušas atkal kaut arī attālināti iepriecināt senās mūzikas cienītājus.

Flautiste Maija Kļaviņa īpaši aktīvi muzicē senās mūzikas projektos. Absolvējusi Ilonas Meijas flautas klasi JVLMA un ieguvusi maģistra grādu mūzikā, studijas turpinājusi Senās mūzikas katedrā pie Kristīnes Stumbures. Uzstājas kopā ar baroka orķestri «Collegium Musicum Riga» Māra Kupča vadībā, gan kā orķestra māksliniece, gan soliste. Regulāri iestudē programmas ar ilggadējo saspēles partneri Gertrudu Jerjomentko un citiem senās mūzikas pārstāvjiem. Saņēmusi Arnolda Šturma balvu par radošiem sasniegumiem, kā arī nomināciju Lielajā mūzikas balvai kategorijā «Gada jaunais mākslinieks» un Skatītāju simpātijas balvu.

Klavesīniste Ieva Saliete ir mūziķe, kura Lūznavas muižā ir savējā - te skanējuši viņas koncertprogrammu pirmatskaņojumi, palīdzējusi muižai kļūt skanīgākai, nākot talkā mūzikas instrumentu izvēlē. Ieva dzīvo Rēzeknes tuvumā, taču muzicē ne tikai Latvijā, bet arī Vācijā un Šveicē. Ieva sadarbojas ar orķestri «Sinfonietta Rīga» baroka projektos, piedalās solo un kamermūzikas projektos Vācijā un Šveicē, ir Bernes senās mūzikas orķestra «Les Passions de l’Ame» klavesīniste. Saņēmusi Lielo mūzikas balvu 2017 «Par izcilu darbu ansamblī».

*Koncerts bezmaksas tiešraidē būs skatāms muižas profilā sociālajā tīklā «Facebook» un reizē turpat no Sarkanās zāles dzirdams arī muižas parka apmeklētājiem, kuri Lieldienu svētdienā viesosies Lūznavā.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā