Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 29. maija līdz 4. jūnijam

Vērts redzēt, dzirdēt, izlasīt: Pūcītis un Sebris, Ancāns un Rubenis, Eilands un Veidenbaums

3.lapa

Imanta Kalniņa dziesmas nošu grāmatā

Publicitātes foto

Sveicot izcilo latviešu komponistu Imantu Kalniņu 80 gadu jubilejā, Izdevniecība «MicRec» latviešu populārās mūzikas nošu grāmatu sērijā izdevusi nošu grāmatu ar 50 populārāko Imanta Kalniņa dziesmu notīm un dziesmu vārdiem.

Grāmatā iekļautas pazīstamākās melodijas, kuras izpildījuši «Menuets», «Turaidas Roze», «Autobuss debesīs», Olga Rajecka, Ieva Akuratere, Austra Pumpure un daudzi citi.

««Es esmu mūzika» - šie komponista Imanta Kalniņa vārdi ir balta patiesība, jo mūzika dzīvo Imantā un Imanta mūzika dzīvo mūsos. Bez tās nav iedomājama Latvija, tās cilvēki, Dziesmu svētki, teātra vēsture, kino nozare, koncertdzīve, garās vasaras naktis ar ģitāru pie ugunskuriem. Spilgtas, emocionālas, suģestējošas - tas sakāms par ikvienu Kalniņa dziesmu. Tās domātas, lai klausītos, nevis lēktu un dejotu līdzi ritmam vai dungotu pustukšas frāzes. Imanta Kalniņa sacerējumi prasa cieņu pret sevi,» tā grāmatas ievadā raksta muzikoloģe Daiga Mazvērsīte.

Visas notis ir caurskatījis un rediģējis pats Imants Kalniņš, dodot savu piekrišanu to apkopojumam jaunajā izdevumā. Notis sagatavojis Rūdolfs Bērtiņš. Grāmatas dizainu veidojis Guntars Ošenieks, vāka noformējumam izmantots Mikola Gniskuja foto.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā