Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 12. līdz 18. jūnijam

Vērts redzēt, dzirdēt, izlasīt: Antonija un Aleksis, «Osedžas zeme» un Ilgu tramvajs», trollītis Mumins un «Latvijas Sirdsdziesma»

4.lapa

Maijas Noras Tabakas darbi baznīcas tornī

Publicitātes foto

Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī skatāmi jaunākie mākslinieces Maijas Noras Tabakas darbi gleznu izstādē «Dzimusi Jelgavā».

Maija Nora Tabaka ir viena no mūsdienu ievērojamākajām latviešu gleznotājām, kura prot atvērt skatītāju sirdis uz skaistumu, iekšēju pacilātību un apgarotību. Šogad māksliniecei piešķirta Purvīša balva par mūža ieguldījumu Latvijas mākslā.

Mākslinieces daiļrades cienītāji labprāt uzturas gleznotājas košo krāsu pasaulē, kur valda harmonija un labsirdība, neapvaldīta fantāzija un dzīvesprieks un kur sapņi un īstenība pastāv vienlaikus.

Valstī noteikto ierobežojumu dēļ izstāde vairākus mēnešus nebija apskatāma, taču no 8. jūnija, pateicoties Jelgavas Mākslinieku biedrības un galerijas «Daugava» atsaucībai, atkal būs skatāma Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī.

Izstādītajos mākslas darbos Maija Nora Tabaka tēlo senlaicīgos apģērbos tērpušās dāmas sēžam eksotiskos dārzos, mazas meitenītes priecājamies par papagaiļiem, svešinieku krāšņā ģērbā, aicinot apmeklētājus uzturēties miera un klusuma valstībā.

Maijas Noras Tabakas gleznu izstāde «Dzimusi Jelgavā» Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa konferenču zālē (Akadēmijas ielā 1, Jelgavā) būs apskatāma līdz 31. jūlijam.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā