Neatkarīgā iesaka: TOP 10 kultūras notikumi Latvijas dzimšanas dienā KLĀTIENĒ

Vērts redzēt un apmeklēt: Vilsons un Lūsēns, Butāns un Sirmais, Eņģele un Purmaliete, «Melo-M» un «Suitu sievas»

3.lapa

Eņģele un Purmaliete tautasdziesmu melodijās

Publicitātes foto

Jaunais Muzikālais Teātris gatavojas svinēt mūsu mīļās Latvijas dzimšanas dienu ar jaunu koncertprogrammu «Skorpiona zvaigznājā». Tajā piedalās dziedātājas Anta Eņģele un Laila Ilze Purmaliete.

«Latvija ir dzimusi Skorpiona zvaigznājā, arī Anta Eņģele ir dzimusi novembrī un pēc horoskopa ir Skorpions, un arī viena no manām planētām ir Skorpiona zvaigznājā,» saka dziedātāja, režisore un producente Laila Ilze Purmaliete. Ar Antu Eņģeli abas pirmoreiz kopā dziedājušas jau pirms 30 gadiem - komponista Imanta Kalniņa dziesmu programmā pie leģendārās dziesminieces Austras Pumpures.

Šajā pavasarī, kad Anta Eņģele uzsāka 30 dienu «tautasdziesmu maratonu», ik dienu savā «Facebook» profilā («Anta Engele Singer») aicinot visus interesentus uz «live» sadziedāšanos, kam atsaucās tūkstošiem latviešu visā pasaulē, līdzīgu iniciatīvu uzsāka arī Laila Ilze Purmaliete.

«Tautasdziesma atkal saveda mūs kopā,» saka Laila Ilze Purmaliete, atklājot, ka abas arī dzīvo salīdzinoši netālu - Korģenē un Mazsalacā, kas ir apmēram 50 kilometru attālumā, un jaunās koncertprogrammas mēģinājumi notiek «pa vidu» - Staicelē.

«Tā tas likumsakarīgi izveidojās,» smaidot piebilst Laila Ilze Purmaliete un ikvienu aicina svinēt Latvijas dzimšanas dienu ar dziesmu.

Koncerti «Skorpiona zvaigznājā» notiks: 17. novembrī - Koknesē, 18. novembrī - Limbažos, 19. novembrī - Lēdurgā, 24. novembrī - Rīgā, klubā «Austrumu robeža».

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā