Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 2. līdz 8. aprīlim

Vērts redzēt, dzirdēt, izlasīt: Burkovska un Bonāte, Gods un Tatarinova, Altmanis un Petrauskis, Parša un Osokins

3.lapa

Liepājas teātris Rīgā

Publicitātes foto

Aprīlī un maijā Liepājas teātris dosies uz Rīgu, lai parādītu skatītajiem trīs spilgtus iestudējumus. Otrdien, 5. aprīlī, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī tiks rādīts kluss un intīms iestudējums «Malыš», ko pēc lietuviešu autora Marjusa Ivaškeviča lugas bilingvāli iestudējis Dmitrijs Petrenko.

1941. gads meitai atņem tēvu, kuru izsūta uz Sibīriju. 1944. gads uz Latviju karot atved kādas Sibīrijas mātes dēlu. Divas ģimenes tiek šķirtas, bet abu likteņi negaidīti savijas, kad tēvs Sibīrijā iepazīstas ar māti, bet dēls Latvijā sāk dzīvot ar meitu. Šī nav izrāde par vēsturi, bet par ilgām pēc mājām, cilvēka spēku un vienlaikus bezspēcību, naidu un vienlaikus mīlestību, un par pieaugšanu.

Lomās: Kaspars Gods (Tēvs), Ilze Trukšāne (Silvija), Karīna Tatarinova (Nastja) un Mārtiņš Kalita (Ļoņa).

Savukārt maijā liepājnieki viesosies Latvijas Nacionālajā teātrī, kur 6. maijā skatītāji varēs noskatīties iestudējumu «Dēmōns», kas veidots pēc krievu romantisma dzejnieka Mihaila Ļermontova poēmas, kurā viņš risina stāstu par izraidīto eņģeli, kurš spiests pavadīt savu esību vientulībā un naidā, līdz negaidīti iemīl skaisto meiteni Tamāru. Viņa nespēj pretoties Dēmona valdzinājumam. Vēstījumu, kuram raksturīga izsmalcināta dzejas valoda un vareno Gruzijas kalnu tēlojumi, režisors Viesturs Meikšāns veidojis ciešā sadarbībā ar mākslinieci Moniku Pormali.

7. maijā skatītājus sagaida «Spēlmaņu nakts» apbalvotā labākā lielās formas izrāde - režisora Elmāra Seņkova veidotais iestudējums «Šekspīrs». Izrādē ir daudz asiņu, daudz melna humora un vēl vairāk līķu, kā jau Šekspīra lugās tas ierasts. Uz skatuves varas cīņās satiekas daudzu Šekspīra traģēdiju varoņi - Ričards III, Makbets, Otello, Romeo un Džuljeta un citi.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā