Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 2. līdz 8. aprīlim

Vērts redzēt, dzirdēt, izlasīt: Burkovska un Bonāte, Gods un Tatarinova, Altmanis un Petrauskis, Parša un Osokins

2.lapa

Saksofons tuvplānā

F64

Ceturtdien, 7. aprīlī, pulksten 19 Lielajā ģildē gaidāms koncerts - «Simfoniskais hits ar Goran Gora. Altmanis. Glāss. Saksofons».

Koncerta tuvplānā - instruments, ko nereti mēdz dēvēt par džeza mūzikas «karali». Ssaksofona vēsture sākusies pirms teju 180 gadiem. Nepilnu 200 gadu laikā kā džeza, tā arī akadēmiskajā mūzikā tas ir nostiprinājis drošu, pārliecinošu pozīciju, taču simfoniskā orķestra partitūrās parādās reti, varētu pat teikt - nelabprāt. Ja nav orķestrī, tad jāspēlē solo, un šajā vakarā solisti būs veseli pieci: Alvila Altmaņa jaundarbu pirmatskaņos viens no Latvijā atzītākajiem saksofonistiem Oskars Petrauskis (attēlā), savukārt amerikāņu minimālista Filipa Glāsa Koncerta saksofonu kvartetam un orķestrim atskaņojumam uz skatuves pievienosies saksofonu kvartets «Atomos» (Arvydas Kazlauskas, Aigars Raumanis, Roberts Martinovskis un Rūdolfs Pēteris Rubenis).

Un kurš gan var labāk pastāstīt par saksofonu, ja ne tie, kas paši spēlē, paši raksta, un, protams, Simfoniskā hita stāstnieks Goran Gora.

Dramaturgs Jānis Joņevs, mākslinieks Krišs Salmanis, režisors Roberts Rubīns. Diriģents Jānis Stafeckis.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā