Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 23. līdz 29. jūlijam

Vērts redzēt, dzirdēt, izlasīt: Indzeris un Labuta, Akuratere un Vazdika, Grava un Auziņš, Kovaļevska un Mihailovs

3.lapa

Britu komēdija Ukrainas teātra versijā

Publicitātes foto

Dailes teātrī tapis jauns starptautisks projekts, apvienojot Dailes teātri, Kijivas Drāmas un komēdijas teātri, kā arī Londonas Vestendas teātra kompāniju «Mischief Theatre».

Kijivas Drāmas un komēdijas teātra trupa Dailes teātrī iestudējusi Londonas Vestendā populārās komēdijas «The Play That Goes Wrong» versiju ar ukraiņu aktieriem un ukraiņu valodā «З цією виставою щось не так». To iestudējusi Londonas Vestendas teātra «Mischief» režisore Eimija Mārčanta, un tās pirmizrāde uz Dailes teātra skatuves plānota ceturtdien, 28. jūlijā. Nākamā izrāde - piektdien, 29. jūlijā.

Kijivas Drāmas un komēdijas teātra trupai kara apstākļos bija izdevies apvienoties, lai Latvijā, Lietuvā un Vācijā parādītu ukraiņu dramaturģes Natālijas Vorožbitas sarakstīto lugu «Sliktie ceļi», kas skaudri vēsta par kara plosīto Ukrainu un cilvēku likteņiem kara apstākļos. No viesizrādēm Kijivas teātra trupa ir atgriezusies Rīgā, lai strādātu pie «The Play That Goes Wrong» iestudēšanas ar režisori Eimiju Mārčantu.

«Kad pavasarī aicinājām Ukrainas cilvēkus bez maksas apmeklēt mūsu pagājušās sezonas izklaides žanra hītu - britu komēdiju «Izrāde, kas saiet sviestā», saņēmām pateicības vārdus, ka uz mirkli bija izdevies novirzīt drūmās domas no piedzīvotām kara šausmās. Šie pateicības vārdi mums deva ideju - kamēr Kijivas teātra aktieriem ir dota terminēta atļauja izbraukt no Ukrainas, lai rādītu Eiropā «Sliktos ceļus», sniegt viņiem iespēju iestudēt Dailē jau gatavo komēdiju, bet nu jau ukraiņu valodā un pēc tam to parādīt Ukrainas cilvēkiem te, Latvijā. Mēs ļoti cerējām, ka izrādi jau drīzumā varēs vest uz Kijivu un spēlēt tur, bet tagad diemžēl ir skaidrs, ka tas tik drīz nenotiks,» stāsta Dailes teātra direktors Juris Žagars.

«Ja mums izdosies piesaistīt finansējumu Ukraiņu trupas turpmāko uzturēšanās izmaksu segšanai, ceram izrādi aizvest arī uz citām Latvijas pilsētām, kā arī viesizrādēs citviet Baltijā,» piebilst Dailes teātra direktors.

«З цією виставою щось не так» aicināti apmeklēt Ukrainas cilvēki, kas patvērumu no kara šausmām raduši Latvijā. Izrāde bēgļiem būs bez maksas, aktieri ir atteikušies no honorāriem. Biļešu izplatīšanu koordinē biedrība «Tavi draugi» (Ventspils ielā 50, Rīgā). Lai pieteiktos ielūgumiem, jāraksta uz e-pasta adresi: informacija@tavidraugi.lv vai jāzvana: +37125738161 (līdz 28. jūlijam).

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā