Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 11 kultūras pasākumi līdz 26. augustam

***

3.lapa

Muzikālas noskaņas kopā ar «Preilenīti»

Publicitātes foto

Piektdien, 19. augustā, pulksten 19 Mazjumpravas muižā (Ķengaragā, Rīgā) būs skatāma Jukuma Palēviča 19. gadsimta beigās sarakstītā populārā dziesmu spēle «Preilenīte», kas savu popularitāti nav zaudējusi līdz pat mūsdienām.

Kurš gan nezina veco labo stāstu par turīgo Karlīni, kura gaida preciniekus savā romantiskajā iedomu pasaulē. Komēdijā daudz kņadas, dažādu vārdu spēļu un saasinātu situāciju, kas liek pasmaidīt skatītājiem arī šodien. Luga sasaucas ar mūsdienām, kad interneta piedāvātā virtuālā pasaule pamazām ar mums sāk manipulēt, mēs kontroles brīdi nenoķeram. Līdzīgi notiek ar stāsta galvenajiem varoņiem. Cilvēcīgas, mīlestību alkstošās Karlīnes dēkas pārklājas gan ar cilvēku vājībām, gan tikumiem. Kalna Dārta ir papūlējusies, un, lūk, tur jau viņš nāk stalts kā ozols - brašais laupītāju virsnieks dons Vezio Vezinelli un citi varoņi.

Lomās: Evija Krūze, Lienīte Osipova, Aīda Ozoliņa, Artis Drozdovs, Voldemārs Šoriņš, Juris Kalniņš, Kristaps Ozols. «Lai Karlīnei sārti vaigi, puišiem asas mēles dziesmās, bet meitiešiem brunči plīv` dančos!» uz izrādi aicina režisors Voldemārs Šoriņš.

Ieeja bez maksas

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā