Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 10 kultūras pasākumi līdz 3. decembrim

****

3.lapa

7 iedvesmojošas mākslas izstādes

Publicitātes foto

Gada tumšākajā laikā ikviens interesents aicināts apmeklēt iedvesmojošas bezmaksas mākslas izstādes, kas patiks un iepriecinās dažādu mākslas veidu cienītājus.

Izstāde «Krēsla» (t/c «Galerija Centrs» 3. stāvā) vēsta par «melnbaltās mākslas» simbolisko nozīmi (attēlā). Melns un balts patiesībā nemaz nav krāsas, bet gan gaisma un tumsa, kuru kontrasts spēlē lielu lomu mākslā un dizainā. Melnā un baltā kompozīcija savu stāstu pauž dažādos veidos ar mākslinieka un skatītāja acīm - tā attēlo ne tikai cilvēka prāta sarežģītību un tā attiecības ar pašu eksistenci, bet arī raksturīgās un instinktīvās cilvēka bailes no tumsas un tā, kas slēpjas ēnās.

Izstāde apmeklētājiem pieejama līdz nākamā gada 28. janvārim.

«KIWIE SPACE V2» (izstāžu zālē t/c «Galerija Centrs» 3. stāvā). Telpa ir radīta sadarbībā ar pazīstamāko latviešu ielu mākslinieku KIWIE un viņa komandu. Telpa ikvienam NFT («non-fungible token») un grafiti mākslas cienītājam būs īsts baudījums. Tā ir iespēja klātienē apskatīt KIWIE 1001 projektā radītos darbus. Iepriekš publicētās un nu jau pārdotās NFT kolekcijas tapušas Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, Melnkalnē, Indonēzijā (Bali salā), Spānijā un Ņujorkā, kopā veidojot 47 darbu kolekciju. Lai vēl vairāk izceltu KIWIE 1001 projekta neatkārtojamos mākslas darbus jeb «Fat Monster» tēla gleznojumus 3D formātā, telpa ir papildināta ar jaunākās paaudzes «LG OLED evo» televizoriem, apvienojot reālo un digitālo vidi.

Izstāde apmeklētājiem pieejama līdz nākamā gada 31. jūlijam.

Siljas Pogules personālizstādē «Modulāro saldumu kolekcija» (kultūras centrā «Imanta» Rīgā) izstādīti taftinga tehnikā darināti darbi, kurus var savietot kā moduļus lielākā formā. Katra moduļa kompozīcijā ir struktūras, kas atkārtojas kā abstrakti, deformēti apļi, dinamiski vijumi vai stilizēti motīvi no dabas. Saldums ir atslēga, saldums ir stāsts, un saldums ir izstādes noskaņas vadmotīvs.

Izstāde apmeklētājiem pieejama līdz 30. novembrim.

Andras Otto-Hvoinskas personālizstādē «Būs atkal vasara!» (kultūras centrā «Imanta» Rīgā) ikvienam apmeklētājam ir iespēja ienirt košā, spēcīgā klasiskās mākslas baudījumā, kur satiekas emocijas un krāsas. Izstādi veido vairāki mākslas darbi, kas radīti, izmantojot eļļas tehniku.

Izstāde apmeklētājiem pieejama līdz 30. novembrim.

Elitas Patmalnieces personālizstāde «Mirklis» (mākslas galerijā «Putti», Peitavas ielā 5, Rīgā). Elitas Patmalnieces radītā telpa ir veltījums ikvienam no mums. Mākslas darbs liek palūkoties sev apkārt, sajust enerģiju, laiku un mirkli, kas nemitīgi mainās. Izstāde ir krāsaina, spilgta, piesātināta ar mīlestību un prieku. Izstādes apmeklētāji var burtiski ienākt Elitas Patmalnieces radītajā pasaulē, kas ļauj ieraudzīt sevi no vairākām pusēm, kā daļu no mākslas darba, sajust dažādās savas personības šķautnes. Ļaujoties dzīves krāsu virpulim un nonākot tā centrā, izkristalizējas tieši tas, kas šajā mirklī katram no mums ir svarīgs - izdzīvot, sajust, būt pateicīgiem par to, kas mums ir dots.

Izstāde apmeklētājiem pieejama līdz 30. decembrim.

RLB Vizuālās mākslas komisijas «Gada izstāde» (Rīgas Latviešu biedrības (RLB) Baltajā zālē Merķeļa ielā 13) iekļauj latviešu mākslinieku 2022. gada radošo veikumu glezniecībā, tēlniecībā un grafikā. Izstādītie mākslas darbi vēsta par RLB Vizuālās mākslas komisijas dalībnieku radošā rokraksta daudzveidību. Izstādes izstrādē piedalās mākslinieki Kaspars Bērziņš, Gunta Brakovska, Ģirts Burvis, Nadežda Demidova, Vija Ilze Dzintare, Juris Ģērmanis, Anita Jansone-Zirnīte, Laine Kainaize, Jānis Streičs, Jānis Strupulis un Ilgnese Avotiņa.

Izstāde apmeklētājiem pieejama līdz 30. decembrim.

Izstāde «Zem. Virs. Mecotinta un akvatinta Latvijas Nacionālās bibliotēkas krājumā» (Mūkusalas ielā 3, Latvijas Nacionālās bibliotēkas 4. stāva galerijā) noslēdz grafikas tehnikām veltīto izstāžu ciklu, iepazīstinot ar divām tonālajām dobspiedes tehnikām - akvatintu un mecotintu - un to attīstību, sniedzot izsmeļošu priekšstatu par abu tehniku veidošanos. Apskatāmo darbu izlase veidota no LNB Mākslas krājuma grafikas kolekcijas, kas ietver arī vācu mākslas zinātnieka un kolekcionāra Pētera Betgera dāvinājumu bibliotēkai. Izstādē aplūkojami Nīderlandes, Anglijas, Vācijas, Francijas, Itālijas, Igaunijas, Krievijas un Latvijas nacionālo skolu mākslinieku darbi, kas atklāj abu tehniku attīstību.

Izstāde apmeklētājiem pieejama līdz 30. decembrim.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā