Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 28. janvāra līdz 3. februārim

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Liepiņš un Zīvere, Šūmane un Zaļupe, Frolova un Plotņikova, Paradžanovs un Paronjanca

3.lapa

Muzikāls gaismas un sajūtu ceļojums

Publicitātes foto

Sestdien un svētdien, 28. un 29. janvārī, pulksten 19.00 mākslas centra “Zuzeum” Lielajā izstāžu zālē gaidāms muzikāls gaismas un sajūtu ceļojums.

Ilgi gaidītais Riharda Zaļupes (attēlā) koncerts “Through the Apocalypse to Home” apvienos godalgotus Latvijas mūziķus, lai radītu vēl nebijušu piedzīvojumu, kurā mijiedarbosies skaņa, gaisma un smarža. Šis nebūs ierasts koncerts - drīzāk iedvesmojošs stāsts cauri laikiem un emocijām. Viesiem būs iespēja doties aizraujošā meditatīvā ceļojumā bijušās korķa fabrikas ēkā, kas izdzīvojusi cauri laikiem, notikumiem un neskaitāmiem stāstiem.

Koncertā izskanēs pasaules ritmi un melodijas, latviešu tautasdziesmas un cittautu mantras apvienojumā ar Riharda Zaļupes veidotajām kompozīcijām. Audiovizuālā ceļojuma baudīšanai viesi varēs izvēlēties sev ērtākās vietas - gan sēdvietas krēslos, gan mīkstās mēbeles ar iespēju apgulties un pilnībā iegremdēties maģiskajā atmosfērā.

“Mēs visi esam ceļotāji. Katram savas gaitas, ceļi, piedzīvojumi un stāsti, taču brīži, kad satiekamies, arvien atgādina, cik patiesībā esam vienoti. Šoreiz vienojošais elements ir mūzika, kas ved pie tevis paša, tavas būtības vai arī vienkārši prom no ikdienas. Tā ir svarīgas atziņas apjausma, satikšanās ar sevi, savām saknēm, visa liekā atstāšana aiz sliekšņa un ļaušanās savai patiesajai eksistencei jeb esmei,” saka Rihards Zaļupe, koncerta programmas autors.

Muzikālais sastāvs: Rihards Zaļupe (marimba/sitaminstrumenti/klavieres/vokāls), Raimonds Petrauskis (sintezatori/klavieres), Jānis Bērziņš (ģitāras), Dace Zālīte-Zilberte (čells), Kaspars Kurdeko (bungas/citi sitaminstrumenti). Īpašie viesi: “Latvian Voices”. Gaismas: “Those guys lighting”.

Brīdinājums! Koncertā tiks izmantotas spilgtas gaismas un gaismas efekti, kā arī dūmi, kas var traucēt cilvēkiem ar paaugstināt sensoro jutīgumu.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā