Neatkarīgā iesaka: Kultūras pasākumi līdz 3. februārim, apmeklējami bez maksas

****

6.lapa

Irīnas Špakovas gleznu izstāde

Publicitātes foto

Mākslas telpā “Aminori” skatāma jaunās mākslinieces Irīnas Špakovas darbu izstāde “Pieskāriens”, kas veltīta cilvēkiem un viņu attiecībām - gan citam ar citu, gan pašam ar sevi.

“Maniem darbiem kā impulss kalpo ticības modelis, kurā cilvēks - viņa fiziskā un garīgā klātbūtne tiek uzskatīta par fundamentālo un pārāko,” stāsta gleznotāja. “Cilvēki tiek pētīti drīzāk kā spontāni un romantiski organismi, kā spēcīgas un dzīvas enerģijas plūsmas, nevis kā paredzami algoritmi.”

Gleznās liela uzmanība pievērsta kontaktpunktam, neredzamajam starpniekam, kas simbolizē vienotību ar visu pastāvošo. Impulss, spontanitāte, kustība, enerģiju saspēle, tagadnes un klātbūtnes brīdis ir Irīnas Špakovas darbu vēstījums. Tajos savijas lakonisms un ekspresivitāte, apzināta vienkāršība un daudzslāņainas pārdomas. Izstādē redzamie darbi tapuši laikā no 2019. gada.

Irīna Špakova absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu 2014. gadā, iegūstot maģistra grādu glezniecībā. Pēc studijām papildinājusi savu pieredzi, dzīvojot un studējot Āzijā un Indonēzijā. Četru gadu laikā iedziļinājusies Minangkabao (Sumatra) tradicionālajā mākslā, amatniecībā, mācījusies baliešu tradicionālo mūziku, piedalījusies festivālos un pasākumos ar mākslinieku un aktīvistu “Sapu upcycle” kolektīvu, palīdzējusi vadīt un organizēt “upcycled” darbnīcas.

Irīna Špakova piedalās mākslas aktivitātēs kopš 2007. gada, darbojas glezniecības, ilustrācijas un komiksa jomās, organizē personālizstādes un pašpublicē mākslas grāmatas. Šobrīd dzīvo un darbojas Latvijā, strādā ar bērniem Rīgā, pasniedz mākslu un paralēli strādā ar mākslas projektiem. Mākslinieces darbi ir tikuši eksponēti Turcijā, Zviedrijā, Austrālijā, Indonēzijā un Portugālē.

Izstādi “Pieskāriens” izdevniecības “Aminori” telpā (Krišjāņa Valdemāra ielā 69, Rīgā) varēs apskatīt līdz 8. martam darba dienās no pulksten 11.00 līdz 18.00 un sestdienās no pulksten 11.00 līdz 16.00 Ieeja - bez maksas.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā