Neatkarīgā iesaka: Kultūras pasākumi līdz 24. februārim, apmeklējami bez maksas

***

3.lapa

Anna Heinrihsone: «Es tevi nemīlu”

Publicitātes foto

“Rīgas Mazākajā galerijā” aplūkojama mākslinieces un scenogrāfes Annas Heinrihsones (attēlā) personālizstāde “Es tevi nemīlu”, kuras ietvaros K. K. fon Stricka villas skatlogs gleznieciski un telpiski uzbur meža sadzīves interpretāciju.

Pilnmēness naktī, no cilvēku plūsmas brīvais mežs dzīvo savu dzīvi. Kokos atbalsojas gan tukši, gan jēgpilni vārdi, jautājumi, atbildes un smiekli. Iespējams, ka tās ir zvēru

un putnu sarunas, kas klusumā atklājas saturīgāk nekā starp cilvēkiem izteiktie vārdi. Īpaši galerijai radīto instalāciju māksliniece ir veltījusi jautājumiem, kurus reizēm labāk paturēt pie sevis. Skaļi izteiktās frāzes mēdz atdurties pret neiepriecinošām atbildēm, kas var likt justies neērti visiem sarunas dalībniekiem. Tomēr nav nekāds noslēpums, ka tieši šādi jautājumi prātu tirda visneatlaidīgāk. Un, var gadīties, ka it kā vientulīga pastaiga pa mežu, rezultējas koku galotnēs noklausītā dialogā.

Annas Heinrihsones izstādes “Es tevi nemīlu” noskaņa un tēma nav romantizēta vai mīlestību izsmejoša, bet drīzāk filozofiski apcerīga un pārdomāti uzmundrinoša.

Anna Heinrihsone ir viena no ievērojamākajām Latvijas laikmetīgajām scenogrāfēm un kostīmu māksliniecēm ar starptautisku pieredzi. Kopš 1995. gada radījusi dekorācijas un kostīmus vairāk nekā 90 teātra izrādēm Latvijā, Igaunijā un Krievijā. Paralēli scenogrāfijai regulāri rīko personālizstādes un piedalās glezniecības grupu izstādēs. Viņas darbi atrodas publiskās kolekcijās - Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (Rīgā, Latvijā), “Swedbank” (Rīgā, Latvijā) un Igaunijas mākslas muzeja “Kumu” laikmetīgās mākslas kolekcijā, kā arī Jāņa Zuzāna mākslas kolekcijā.

Izstādes kuratore: Auguste Petre.

“Rīgas Mazākā galerija” atrodas Aristida Briāna ielā 9, Rīgā, un tā atvērta 7 dienas nedēļā 24 stundas diennaktī.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā