Neatkarīgā iesaka: kultūras pasākumi līdz 10. martam, apmeklējami bez maksas

****

4.lapa

Dinas Ābeles personālizstāde

Publicitātes foto

Galerijas “Bazar’t” telpās skatāma mākslinieces Dinas Ābeles personālizstāde “Plūduma pieskāriens”.

“Mūsos katrā dzīvo savs plūdums un mēs katrs esam iesaistīti kopējā plūdumā. Tas atstāj mūsos pēdas un arī viegli apņem. Viegli pieskaras un mēs sajūtam siltumu, ar ko varam dalīties. Visās lietās mums apkārt varam vērot plūduma pieskārienus. Vējam nav māju, upei nav pieturu, plūdums nebeidzas un neapstājas, rītausma noglāsta zemi, vilnis glauda smiltis, upe noglauda akmeni, skaņa apņem ausi - siltums sirdī. Tur ir gan prieks un klusums, gan miers un nemiers, gan bailes un vilinājumi, gan uzvaras un sakāves, gan cerības un skumjas, gan bedres un pauguri. Daudz jautājumu un dažas atbildes. Tur ir dažādas robežas, kuras tiek pārkāptas un reizēm nosargātas. Tur ir vietas, kurās negribas atgriezties un vietas pēc kurām ilgoties. Nekas nav nejauši vai bez nozīmes. Visam ir sava vieta plūduma atspiedumu kartē, kura veido mūs pašus, katru tik neatkārtojamu.”

No 2020. līdz 2023. gadam tapušās gleznas, kas veidotas stilizēti vienkāršas, simboliski abstraktas, izmantojot dažādu faktūru valodu, runā par procesiem mūsos pašos, mūsu uztverē un atmiņā.

Dina Ābele ir Latvijas Mākslas akadēmijas grafikas mākslas apakšnozares absolvente (1996). Mākslinieces darbi bijuši skatāmi vairākas personālizstādēs Latvijā, Francijā, Polijā, Igaunijā, Lietuvā, Ukrainā, Krievijā un citur Eiropā. Kopš 1991. gada māksliniece regulāri piedalās izstādēs.

Dinas Ābeles personālizstāde “Plūduma pieskāriens” mākslas galerijā “Bazar’t” (t/c “Mols” 2. stāvā, Krasta ielā 46, Rīgā) būs skatāma līdz 31. martam katru dienu no plkst. 10.00 līdz 21.00. Ieeja bez maksas.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā