Solot pārmaiņas partijā, "Attīstībai “Par!"" turpina vadīt Pavļuts

Arī uz 14. Saeimas vēlēšanām partiju “Kustība “Par!”” vedīs tās līdzšinējais priekšsēdētājs Daniels Pavļuts. Viņš teicas sadzirdējis organizācijas biedru saucienus pēc pārmaiņām un sola tādas arī ieviest.
©Foto : Kustība “Par!” https://kustibapar.lv/2021/07/04/kustiba-par-kongresa-ievel-jaunu-valdi-priekssedetaja-amata-parvel-danielu-pavlutu/

“Iekšēja cīņa par varu un idejām ir stipras partijas pazīmes. Es to cienu. Strādāsim ar to kopā. Pats balsoju par jaunības spēku valdē un dzirdu pieprasījumu pēc pārmaiņām,” noslēdzot aizvadītajā sestdienā notikušo organizācijas kongresu un reaģējot uz daļas biedru neapmierinātību, ka valdē ir pārāk maz gados jaunu cilvēku, teica D. Pavļuts.

“Liela atjaunošanās valdes sastāvā nav notikusi, cerēju uz vairāk jaunu valdes locekļu. Skatīšos, kā jaunā valde spēs iekļaut visus biedrus kustības darbā,” pēc valdes vēlēšanu rezultātu uzzināšanas teica partijas biedrs Paulis Dalbergs.

Nule ievēlētā partijas valde vēl kongresa laikā uzsāka sarunas ar pārmaiņas alkstošajiem partijas biedriem un piesolījusi tiem, ka tuvākajā laikā tiks grozīti partijas statūti, nosakot, ka valdē noteikts vietu skaits pēc noklusējuma pienākas jaunās paaudzes politiķiem.

“Ar vislielāko atbildības izjūtu uzņemos šo uzdevumu. Ir lietas, kas mūsu organizācijas dzīvē mainīsies - būs restarts. Tas ir visu biedru uzdevums,” kongresā solīja D. Pavļuts.

Zināms, ka jauniešu dziļāka integrācija partijas darbā nav vienīgās izmaiņas, kas iecerētas. Paredzams, ka partijā turpināsies arī diskusijas par partneru izvēli. Proti, kādus partnerus - ja vispār - izvēlēties nākamajām Saeimas vēlēšanām. Ievērojamai daļai partijas biedru nav pieņemama sadarbība ar “Latvijas attīstībai”.

Partija arī apņēmusies jau laikus sagatavot kandidātu sarakstu 14. Saeimas vēlēšanām un tikpat laikus ķerties pie jauno līderu sagatavošanas priekšvēlēšanu debatēm. Dažiem organizācijas biedriem šķiet, ka, realizējot šādu stratēģiju, organizācija 15. Saeimas vēlēšanās jau varētu tēmēt uz Ministru prezidenta posteni. “Esmu divus gadus strādājis valdē. Kustībai jānosaka politiskā dienaskārtība. Pēc pieciem gadiem - ministru prezidenta amats,” teica jaunajā valdē ievēlētais Normunds Mihailovs.

Bez viņa un D. Pavļuta politiskās partijas valdē ievēlēja arī Daci Bluķi, Saeimas deputāti Inesi Voiku, Rīgas mēru Mārtiņu Staķi, Laimu Geikinu, iekšlietu ministri Mariju Golubevu, Miku Celmiņu, Pēteri Viņķeli, Uldi Dūmiņu un Saeimas deputāti Vitu Andu Tēraudu.

Savukārt tradicionālajā paveikto darbu slavinājumā, kas piederas ik vienas partijas kongresam, D. Pavļuts pauda viedokli, ka “Par!” ir kļuvusi par stipru liberālu balsi Latvijas nacionālajā politikā. Sadarbībā ar partijas partneriem “Latvijas attīstībai”, “Izaugsme” un “Progresīvajiem” esot izdevies īstenot novadu reformu, pieņemt Sabiedrisko mediju likumu, iegūta vara Rīgas domē, iecelti “mūsdienīgi domājoši cilvēki” vairākos amatos, piemēram, Satversmes tiesas priekšsēdētāja Sanita Osipova un valsts kontrolieris Rolands Irklis.

D. Pavļuts un viņa partijas biedri atzinīgi novērtēja Covid-19 pandēmijas krīzes vadību, tomēr atzina kļūdas vakcīnu iepirkumos. Kā sasniegums tika minēts panāktais finansējuma palielinājums veselības aprūpes sistēmai un mediķu algām.

Kā partijas sasniegumu politiķis minēja arī partijas biedru dalību pašvaldību vēlēšanās, kur deviņi partijas biedri ir ieguvuši deputātu mandātus. Partijas pārstāvji gan nav ieguvuši nevienas pašvaldības domes priekšsēdētāja amatu.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā