Riski Latvijas valsts reputācijai: Evikas Siliņas pagātne partijai nerūp

Dziļajai vienprātībai un steigai, ar kādu politiķi premjera amatā virza Krišjāņa Kariņa amata mantinieci Eviku Siliņu, rada šaubas, vai kandidatūru virzošie censoņi kārtīgi izpētījuši politiķes biogrāfiju. Internetā virmojošās ziņas raisa bažas, vai pēc E. Siliņas apstiprināšanas premjera amatā tās kāds nesāks izmantot valdības un mūsu valsts kompromitēšanai.
©Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Pieturoties pie labākajām demokrātijas tradīcijām noskaidrot patiesību par kandidātu vēl pirms viņa apstiprināšanas amatā, Neatkarīgā vērsās ar vairākiem jautājumiem pie “Jaunās vienotības” vadības un “Jaunās vienotības” Saeimas deputātiem. Politiķiem uzdevām jautājumus, kuri izrietēja no publiskajā telpā izskanējušajām vēstīm par E. Siliņas pagātni un viņas iespējamo saistību ar pretrunīgi vērtētām personībām.

“Jaunā vienotība” vadību un politiķus lūdzām atbildēt uz sekojošiem jautājumiem:

Vai partiju apvienības "Jaunā Vienotība" personas, kuras atbalstīja E.Siliņas kandidatūru premjeres amatam, iepriekš ir iztaujājušas E.Siliņu par iepriekšējā dzīves gājuma iespējamajiem notikumiem:

  • a) viņas privātajām attiecībām ar kriminālo autoritāti Jāni Kaļvu (palama Klops);
  • b) viņas darba attiecībām ar SIA "Bona Taxi", SIA "BONA M" un viņas privātajām attiecībām ar vienu no šī uzņēmuma dalībniekiem;
  • c) viņas sadarbību ar režisoru Pjēru Vudmenu (Pierre Woodman)?

Ja partiju apvienības "Jaunā Vienotība" personas, kuras atbalstīja E.Siliņas kandidatūru premjeres amatam, ir iztaujājušas E.Siliņu par visiem augstāk minētajiem dzīves gājuma iespējamajiem notikumiem, tad lūdzam sniegt atbildes uz šādiem jautājumiem:

  • a) vai partiju apvienībai "Jaunā Vienotība" ir akceptējams E.Siliņas iepriekšējais dzīves gājums;
  • b) vai partiju apvienībai "Jaunā Vienotība" notikumi E.Siliņas dzīves gājumā ir pamatvērtības;

Vai partiju apvienība "Jaunā Vienotība" ir pārliecināta un var rakstiski garantēt, ka E.Siliņa ir neatkarīga politiska persona un neviena no personām (piemēram, noziedzīgās struktūras, ekonomiskie grupējumi, bijušie drošības struktūru darbinieki, Krievijas Federācijas interešu aizstāvji) nav varējuši, nevar un nākotnē nevarēs ietekmēt E.Siliņas lēmumu patstāvību?

Vai partiju apvienība "Jaunā Vienotība" ir pārliecināta un var sniegt rakstisku apliecinājumu, ka E.Siliņa:

  • nekad nav bijusi attiecībās ar kriminālo autoritāti Jāni Kaļvu (palama Klops);
  • nekad nav strādājusi SIA "Bona Taxi" vai SIA "BONA M";
  • nekad kā juriste nav bijusi līdzdalībniece apšaubāmos SIA "Bona Taxi" vai SIA "BONA M" darījumos;
  • nekad nav bijusi uz provēm pie režisora Pjēra Vudmena;
  • nekad nav filmējusies režisora Pjēra Vudmena filmās Gaiļezera slimnīcā un/vai Esplanādē pie Raiņa pieminekļa?

Ja partiju apvienības "Jaunā Vienotība" personām, kuras atbalstīja E.Siliņas kandidatūru premjeres amatam, tomēr nav bijuši zināmi augstāk minētie E.Siliņas dzīves notikumi, aicinām Jūs iztaujāt E.Siliņu, lai glābtu Latviju no skandāla.

Lūdzām Jaunā vienotība politiķus sniegt atbildes un apliecinājumus iespējami ātrākā laikā.

Augšminētie jautājumi tika nosūtīti partiju apvienības "Jaunā Vienotība" Saeimas frakcijai un katram Saeimas deputātam no partiju apvienības "Jaunā Vienotība" individuāli - Hosamam Abu Meri, Viktorijai Bairei, Ingai Bērziņai, Andrejam Ceļapīteram, Ingrīdai Circenei, Mārtiņam Daģim, Dāvim Mārtiņam Daugavietim, Mārtiņam Felsam, Edmundam Jurēvicam, Andrejam Judinam, Zandai Kalniņai - Lukašēvicai, Inesei Kalniņai, Irmai Kalniņai, Rihardam Kozlovskim, Agnesei Krastai, Atim Labucim, Ainaram Latkovskim, Gatim Liepiņam, Jānim Patmalniekam, Annai Rancānei, Jānim Reiram, Uģim Rotbergam, Jānim Skrastiņam, Zandai Skujiņai - Rubenei, Ilzei Verginai, Agitai Zariņai - Stūrei.

Tāpat jautājumi nosūtīti partiju apvienības "Jaunā Vienotība" valdes priekšsēdētājam, ministru prezidentam Krišjānim Kariņam un partiju apvienības "Jaunā Vienotība" valdes locekļiem - partijas "Vienotība" priekšsēdētājam, finanšu ministram Arvilam Ašeradenam, Jēkabpils reģionālās partijas valdes priekšsēdētājam, Jēkabpils novada domes deputātam Leonīdam Salcevičam, partijas "Valmierai un Vidzemei" valdes priekšsēdētājam, Valmieras novada domes priekšsēdētājam Jānim Baikam, partijas "Tukuma pilsētai un novadam" valdes priekšsēdētājam, Tukuma novada domes deputātam Mārtiņam Limanskim, kā arī partiju apvienības "Jaunā Vienotība" cilvēkiem valdībā - izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai, klimata un enerģētikas ministram Raimondam Čudaram un tieslietu ministrei Inesei Lībiņai - Egnerei, kā arī "Jaunā Vienotība" preses sekretārei Annai Ūdrei.

Līdz šim saņemtā atbilde no “Jaunā vienotība” preses sekretāres A.Ūdres:

Atbildot uz Jūsu jautājumu, varam apliecināt, ka partiju apvienība "Jaunā Vienotība" vienbalsīgi atbalstīja labklājības ministres Evikas Siliņas kandidatūru un virzību Ministru prezidentes amatam, ņemot vērā viņas pieredzi parlamentārās sekretāres amatā, sniedzot juridisko ekspertīzi Iekšlietu ministrijā, kā arī koordinējot darbu starp Saeimu un valdību, strādājot roku rokā ar Ministru prezidentu īpaši sarežģītā laikā un tagad ieņemot labklājības ministres amatu. Viņa ir vairākkārt apliecinājusi savas augstās darba spējas, kompetenci, godprātību un dziļo izpratni par valsts attīstībai nozīmīgiem procesiem. E. Siliņa ir laimīgā laulībā jau 28 gadus, audzina trīs bērnus.

No Ineses Lībiņas-Egneres saņēmām identisku atbildi:

Atbildot uz Jūsu jautājumu, varam apliecināt, ka partiju apvienība "Jaunā Vienotība" vienbalsīgi atbalstīja labklājības ministres Evikas Siliņas kandidatūru un virzību Ministru prezidentes amatam, ņemot vērā viņas pieredzi parlamentārās sekretāres amatā, sniedzot juridisko ekspertīzi Iekšlietu ministrijā, kā arī koordinējot darbu starp Saeimu un valdību, strādājot roku rokā ar Ministru prezidentu īpaši sarežģītā laikā un tagad ieņemot labklājības ministres amatu. Viņa ir vairākkārt apliecinājusi savas augstās darba spējas, kompetenci, godprātību un dziļo izpratni par valsts attīstībai nozīmīgiem procesiem. E. Siliņa ir kopā jau 28 gadus, audzina trīs bērnus.

Turpinām gaidīt atbildes arī no pārējiem uzrunātājiem.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā