Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Dziedātājs Atis Auzāns savulaik prātojis ķerties pie būvniecības biznesa

© Privāts arhīvs

«Kad pandēmijas laikā mēs, mūziķi, nevienam vairs nebijām vajadzīgi, man nolaidās rokas. Bet uzaicinājums pievienoties «Latvijas radio 2» komandai mani atkal atgrieza mūzikā,» priecīgi saka dziedātājs un producents Atis Auzāns. 6. janvārī viņš svinēja savu 52. dzimšanas dienu.

«Esmu gandarīts par pievienošanos «Latvijas radio 2» komandai,» mirkli pirms savas dzimšanas dienas saka Atis Auzāns. Šobrīd ēterā viņa pārziņā ir pirmdienu un trešdienu programma «Diena» no pulksten 13 līdz 15 un svētdienas programma no pulksten 16 līdz 19.

«Tukšo gadu laikā man jau bija doma, ka varbūt mūzika ir jāliek malā un jāķeras pie māju būvniecības, jo arī no tām lietām es daudz saprotu un man arī patīk. Bet dzīve pati visu sakārto - pēkšņi izveidojas tādi apstākļi, kas uzliek atpakaļ uz tām sliedēm, pa kurām jāturpina iet uz priekšu. Jā, darbs «Latvijas radio 2» mani atgrieza atpakaļ mūzikā - man atkal radās liela interese par visu, kas skan,» atzīst skatītāju mīlētais skatuves mākslinieks. Viņš stāsta, ka kopš pērnās vasaras, tikko sācis strādāt radio, viņš visu brīvo laiku atkal veltīja mūzikai - rakstīja jaunas dziesmas un veidoja jaunus dziesmu aranžējumus. Un tas savukārt nozīmē arī to, ka šogad Atis Auzāns un viņa izveidotais «Slavenais Jersikas orķestris» apņēmušies atgriezties uz skatuves.

«Pandēmijas laikā «Slavenais Jersikas orķestris» nedarīja neko, bet nu esam ķērušies klāt jaunām dziesmām, jauniem aranžējumiem un nopietni gatavojamies kārtīgi nosvinēt savu desmit gadu jubileju. Top jauna programma, domāju, ka līdz vasarai to būšu jau noslīpējis un mēs atkal liksim par sevi manīt,» stāsta Atis Auzāns. «Pie mūsu mūzikas var labi ballēties, tāpēc domājam piedāvāt ne tikai koncertus, bet arī iespēju kārtīgi izdejoties.»

Atskatoties uz 2022. gadu, jubilārs secina, ka, līdzīgi kā citiem gadiem, tam nebija ne vainas. «Pat tad, kad dzīvojām aizliegumos, neanalizējot, cik pamatotos vai nepamatotos, bija vairāk plusu nekā mīnusu. Es varēju darboties mājās, varēju laiku izmantot praktiski. Man bija lieli plāni - gribēju turpināt būvēt otro stāvu, bet nu tas ir atlikts, jo tagad manu laiku aizņem darbs radio. Pamazām gan esmu iemācījies sadalīt laiku, savlaicīgi sagatavojoties raidījumiem. Un arī uztraukums, pirms iziet ēterā, vairs nav tik liels, kāds bija sākumā,» smaidot piebilst «Latvijas radio 2» raidījumu vadītājs.