#263 / 24.11.2022

Celt tarifus alkstošās akciju sabiedrības “Augstsprieguma tīkls” (AT) un “Sadales tīkls” (ST) gan tieši, gan pastarpināti ir saistītas ar partijas “Vienotība” (JV) politiķa Andra Grafa pārstāvēto Baltijas korporatīvās pārvaldības institūtu (BKPI).
 
Eiropas Centrālās bankas (ECB) īstenotās radikālās monetārās politikas, kuras ietvaros strauji kāpušas aizdevuma likmes, medaļas otra puse ir potenciāli lielāki valdību tēriņi glābjot nabadzīgākās mājsaimniecības no maksātnespējas.
 
Sviedraini un tulznaini top nākamās Krišjāņa Kariņa (Jaunā vienotība) valdības deklarācija. Tās melnrakstā ir 395 punkti, kas nozīmē, ka liela daļa tur sarakstītā drīz vien aizmirsīsies un paliks vien uz papīra. Tādā deklarācijā ir grūti orientēties. Tik apjomīgā dokumentā nav viegli saskatīt, kas valdībai būs prioritātes, kas mazāk nozīmīgs.
 
„Liāna Langa, dzīvo (..) privātmājā, precīza adrese nav zināma. Latviešu rakstniece un publiciste. Nodarbojas ar aktīvu rusofobiju, virza nacistisku projektu „Runā latviski, derusificē Latviju”, traucē krievu un pat latviešu biznesmeņiem, kuri viņas darbības rezultātā cieš zaudējumus,” raksta kaut kādas „Pribaltikas antifašistu” kopas pārstāvji.