#35 / 08.02.2023

Nīderlandes pētnieks Frenks Hogerbēts postošo zemestrīci Turcijā un Sīrijā prognozēja trīs dienas pirms tam, kad tā nogalināja tūkstošiem cilvēku. Vai, ieklausoties šajā prognozē, būtu bijis iespējams sagatavoties gaidāmajai katastrofai, lai nepieļautu cilvēku upurus?
 
“Latvijas varas iestādēm jāizbeidz dzīšana atpakaļ un jānodrošina cilvēktiesības tiem cilvēkiem, kuri meklē aizsardzību uz robežas ar Baltkrieviju,” teikts Eiropas Padomes (nejaukt ar Eiropas Komisiju) cilvēktiesību komisāres Duņas Mijatovičas 2023. gada 6. februāra paziņojuma virsrakstā.
 
Kad Ieva Jaunzeme kārtējo reizi no televizora ekrāna pauž savus paudumus un izklāsta savus izklāstījumus, uzreiz rodas sajūta, ka nav mūsu valstī godīgākas, atbildīgākas un kompetentākas amatpersonas. Viss ir lieliski! Valsts ieņēmumu dienests strādā izcili! Rodas vēlme traukties pēc ziedu klēpja, ko Jaunzemei pasniegt pēc tiešā ētera.
 
Latvijai pērn izdevies paveikt tautsaimniecisku brīnumu, savienojot elektroenerģijas patēriņa samazināšanos par 3,7% ar apstrādes rūpniecības pieaugumu par 2,7%.