Neparastākie matu mazgāšanas veidi

Dzīvo gudri! 8.aprīlis
 
Pexels.com
Portāls nra.lv, Publicitātes materiāls
 

Bondora iesaka: izmēģiniet "mazgāšanu tikai ar kondicionieri" - ietver kondicioniera lietošanu, nevis šampūnu. Izvēlieties silikonu nesaturošu kondicionieri, kas ir viegls un piemērots jūsu matu tipam. Rūpīgi samitriniet matus ar siltu ūdeni, pēc tam uzklājiet kondicionieri no saknēm līdz galiem, iemasējot to galvas ādā un matu šķipsnās. Ļaujiet dažas minūtes nostāvēties, lai mīkstinātu netīrumus un eļļu. Rūpīgi noskalojiet ar ūdeni un, ja nepieciešams, atkārtojiet. Tas palīdz saglabāt mitrumu matos, vienlaikus padarot matus mīkstus, mirdzošus un tīrus.

Izmantojiet ābolu etiķi: Ābolu etiķis ir dabiska viela, kas var palīdzēt attīrīt galvas ādu un noņemt netīrumus. Sajauciet vienu daļu etiķa ar trim daļām ūdens, lai izveidotu šķīdumu. Pēc matu samitrināšanas uzlejiet maisījumu uz galvas ādas un matiem, maigi iemasējot. Ļaujiet tam nostāvēties dažas minūtes, pirms rūpīgi noskalot ar ūdeni. Ābolu etiķis palīdz līdzsvarot galvas ādas pH, padara matus mirdzošus un piešķir spīdumu, neizraisot sausumu vai kairinājumu.

Eksperimentējiet ar sauso šampūnu: Sausais šampūns ir ērta iespēja matu atsvaidzināšanai starp mazgāšanas reizēm, neizmantojot ūdeni vai tradicionālo šampūnu. Izvēlieties sausu šampūna pulveri vai aerosolu, kas izstrādāts jūsu matu krāsai un tipam. Uzklājiet sauso šampūnu uz saknēm un taukainām vietām, pēc tam iemasējiet to ar pirkstu galiem vai iztīriet to ar ķemmi. Sausais šampūns absorbē lieko eļļu un netīrumus, atstājot matus tīrus un atdzīvinātus. Tā ir lieliska iespēja pagarināt laiku starp tradicionālajām mazgāšanas reizēm.

Apsveriet mazgāšanu tikai ar ūdeni: mazgāšana tikai ar ūdeni, kas pazīstama arī kā bezšampūna metode, ietver matu mazgāšanu tikai ar ūdeni, neizmantojot nekādus šampūnus vai tīrīšanas līdzekļus. Lai gan šī metode var nederēt visiem, daži cilvēki uzskata, ka tā palīdz līdzsvarot galvas ādas dabiskās eļļas un laika gaitā saglabāt veselīgākus matus. Tam jānotiek šādi: rūpīgi samitriniet matus ar siltu ūdeni un ar pirkstu galiem masējiet galvas ādu, lai atbrīvotos no netīrumiem. Rūpīgi izskalojiet matus, koncentrējoties uz galvas ādas masāžu, lai izplatītu dabiskās eļļas. Laika gaitā jūsu galvas āda pieradīs ražot mazāk tauku, kā rezultātā mati kļūs tīrāki, neizmantojot šampūnu.

Izmantojiet pārtikas sodu kā tīrīšanas līdzekli: soda var efektīvi attīrīt matus un galvas ādu, noņemot lieko eļļu un netīrumus. Sajauciet vienu līdz divas ēdamkarotes sodas ar ūdeni, lai izveidotu pastu. Klājiet pastu mitros matos, maigi iemasējiet to. Ļaujiet tai nostāvēties dažas minūtes, pirms rūpīgi noskalot ar ūdeni. Tomēr lietojiet sodu taupīgi, jo tā var būt pārāk sausinoša, ja lietota pārāk bieži.

Augu līdzeklis: ārstniecības augu skalošanas līdzekļi, kas izgatavoti no dabīgām sastāvdaļām, piemēram, augiem un ziediem, var attīrīt galvu, vienlaikus nodrošinot barošanu un mitrināšanu. Parastie līdzekļi ir rozmarīns, kumelīte, lavanda un piparmētra. Iemērciet tos karstā ūdenī, lai izveidotu spēcīgu uzlējumu, pēc tam izkāsiet un ļaujiet šķidrumam atdzist. Pēc mazgāšanas ar šampūnu vai kondicionieri, maigi iemasējiet matus un galvas ādu, ielejot augu skalošanas līdzekli. Atstājiet to dažas minūtes pirms gala skalošanas ar ūdeni.

Nobeigumā: Bondora iesaka eksperimentēt, lai izvēlētos kādu no augstāk minētajiem paņēmieniem, lai atrastu saviem matiem vislabāko aprūpi.

APMAKSĀTA REKLĀMA

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija