Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 30. maija līdz 5. jūnijam

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Nastavševs, Vazdika, Andrejeva, Hiršs, Dimiters

5.lapa

«Kvadrifrona» «Dekamerons» 119 lasījumos

Teātra trupas «Kvadrifrons» pandēmijas laika projekts ir noslēdzies - laikā no 16. marta kopīgi izlasīts viss apjomīgais itāļu autora Džovanni Bokačo darbs «Dekamerons». Visi 119 lasījumi joprojām ir un būs pieejami ne tikai «Kvadrifrona» «Facebook» lapā, bet arī «Youtube» kanālā. Audioformātā tos var klausīties platformā «Spotify».

Publicitātes foto

«Dekamerona» lasījumos iesaistījās 130 lasītāji, piedaloties arī viņu bērniem, ģimenes locekļiem, draugiem un mājdzīvniekiem - kaķiem, suņiem, vistām un pat vairākiem zirgiem. Tie bija visdažādāko profesiju un nodarbošanos pārstāvji, no viņiem - 81 sieviete un 49 vīrieši, kā arī vismaz seši bērni. Videolasījumi tika iesūtīti no Briseles, Minsteres, Cīrihes, Islandes, Leipcigas, Smiltenes, Ēdoles, Dursupes, Mūrmuižas, Rīgas un citām pasaules pilsētām un nostūriem. Visu projekta dalībnieku vārdi lasāmi «Kvadrifrona» mājaslapā - «kvadrifrons.lv».

Kopīgi tika nodziedātas un nospēlētas arī 10 grāmatā atrodamās dziesmiņas - par muzikālajiem priekšnesumiem paldies Evartam Melnalksnim, Jēkabam Nīmanim, Kārlim un Inesei Tonēm, Ancei Kukulei un Uldim Sniķeram, Vladislavam Nastavševam, Klāvam Kalnačam, Edgaram Skarbulim, Lindai Leen, Rūtai Rozenfeldei un Reinim Boteram.

«Kvadrifrona» kolektīvs saka lielu paldies visiem, kuri ar prieku un entuziasmu iesaistījās projektā, gan atsaucoties viņu aicinājumam, gan piesakoties paši. Paldies par lasīšanu, filmēšanu, pārfilmēšanu, augšupielādēšanu, sūtīšanu, skatīšanos, klausīšanos un kopības sajūtu. Paldies par laicīgumu un paldies par pēdējiem brīžiem. Paldies arī Jaunā Rīgas teātra aktierim Gundaram Āboliņam, kurš visu šo biezo sacerējumu bija uzņēmies izlasīt vienatnē un uzturēja draudzīgi sīvu konkurenci.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā