Invalīds piedzīvo nelāgu situāciju pie Rīgas Centrāltirgus

tautaruna.lv 15.maijs, 1:00
 
Ilustratīvas attēls / Dmitrijs Suļžics /MN
Sergejs pagājušā gada pēdējā darba dienā svētku galdam ar sievu devās iepirkties Rīgas Centrāltirgū. Tā kā vīrietim ir CSDD piešķirta atļauja izmantot invalīdiem paredzētās stāvvietas, viņš arī šoreiz tur novietojis savu spēkratu, vēsta "Bez Tabu".

Stāvvietas pie Centrāltirgus apsaimnieko privāts uzņēmums - “Park expert”, kas aptuveni pēc diviem mēnešiem Sergejam nosūtīja informāciju, ka piešķirts 30 eiro liels sods par to, ka nav apmaksājis stāvvietas izmantošanu.

Paziņojumam pievienota fotofiksācija, ka Sergejs ar spēkratu teritorijā iebraucis un izbraucis. Kaut turpat stāvlaukumā esošajos noteikumos norādīts, ka invalīdiem specializētā stāvvieta ir bez maksas, kā arī tieši virs šīm vietām ir novietota kamera, uzņēmums nav sniedzis nekādus pierādījumus, ka Sergejs spēkratu novietojis citā stāvvietā.

"Nav stāsts par 30 eiro, kaut tā arī ir nauda. Viņiem nav nekādu kontrolieru, viņi vienkārši paļaujas uz kameru fiksēto, ka esmu iebraucis stāvlaukuma teritorijā. Viņi man nesūtu nekādus pierādījumus, ka mašīna tikusi novietota ne invalīdu stāvvietā. Par ko man piešķirts sods? Uz priekšējā paneļa bija novietota atbilstošā atļauja. Arī viņiem to nosūtīju, bet viņi atsakās sodu atcelt," stāsta Sergejs.

Sergejs norāda, ka “ParkExpert” ne tikai atsakās sodu atcelt, bet arī šo lietu jau nodevuši parādu piedzinējiem, kā rezultātā parāda apmērs pieaudzis līdz gandrīz jau 40 eiro.

Jāpiebilst, ka pēc televīzijas iesaistes uzņēmums pēkšņi mainījis savu nostāju un nu sodu atcēlis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas