“Tā ir krāpšana!” Vīrietim šoks par konstatēto auto pārdošanas portālos

tautaruna.lv 17.maijs, 3:30
 
F64
Artis sludinājumu portālā lietoto automašīnu džungļos lūko sev jaunu automašīnu, taču, tautas valodā runājot, pamatīgi “aplaužas”, vēsta "Bez Tabu".
"Pievēršot vairāk uzmanības automobilim, radās aizdomas par patieso nobraukumu. Nu, nolietojuma dēļ. Pēc tam apskatījos CSDD mājaslapā, respektīvi, nobraukuma vēsturi. Un viss kļuva skaidrs."

Nolūkotajai “Volvo V60” automašīnai ar pirmās reģistrācijas datumu ārzemēs 2014. gadā pēc Latvijā veiktās tehniskās apskates fiksēts gandrīz 270 000 kilometru liels nobraukums. Taču, aplūkojot odometra rādījumus ārvalstīs, Latvijas dzimšanas dienā fiksēti teju 425 00 kilometru liels nobraukums.

"Un tad intereses pēc… nu, kā, intereses pēc. Sporta pēc sāku ar kaut kādu regularitāti paskatīties tās automašīnas. Un - daudz tādu. Manuprāt, būtībā, ja konstatēts tiek šāds te fakts, vai nu vajadzētu anulēt, pieņemsim, uzlīmi, vai vienkārši neizsniegt, ja tā ir automašīnas pirmā reģistrācija [Latvijā]. Jebkurā gadījumā tā ir krāpšana. Tā ir krāpšana."

Šo gadiem izplatīto praksi akcentē arī Latvijas Auto asociācijā, piebilstot, ka ir nepieciešams stingrāks regulējums, lai izskaustu nobraukumu “attīšanu”.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas