Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 2. līdz 8. janvārim

Vērts redzēt, dzirdēt, izlasīt: Pauls un Apkalna, Osokins un Rebeka, Vāne, Mennika un Dreģe

2.lapa

Andreja Osokina izpildītā «Rapsodija blūza stilā» - «Spotify» jaunumu vidū

Andreja Osokina izpildītais Džordža Geršvina skaņdarbs «Rapsodija blūza stilā» («Rhapsody in Blue») ir iekļauts mūzikas straumēšanas vietnes «Spotify» ieteikto klasiskās mūzikas nozīmīgo jaunumu vidū, kur minēti tikai 42 skaņdarbi no visas pasaules.

«Rapsodija blūza stilā» ir pirmais singls no Andreja Osokina gaidāmā albuma «Two Worlds» («Divas pasaules»), ko plānots laists klajā šā gada martā. Tas būs veltīts diviem izciliem komponistiem - Džordžam Geršvinam un Klodam Debisī. Tas atklās abus komponistus kā jauna stila klaviermūzikas veidotājus un 20. gadsimta sākumu kā meklējumu un eksperimentu laiku mūzikā.

Skaņdarba «Rapsodija blūza stilā» aranžiju Andrejs Osokins kā virtuozu fantāziju klavierēm solo bija izveidojis jau sen, bet tieši šim albumam pianists radījis īpašu versiju, kas no vienas puses atklāj visas ģeniālās un spilgtās rapsodijas tēmas, bet no otras puses ir kā noslēgts skaņdarbs ar savu iekšēju dramaturģiju.

«Tas ir viens no maniem mīļākajiem skaņdarbiem. Esmu to neskaitāmas reizes spēlējis arī ar orķestriem, tai skaitā ar orķestri «Rīga». Šī rapsodija man vienmēr rada īstu svētku, laimes un prieka sajūtu, kas šobrīd ir ļoti vajadzīga ikvienam. Šo singlu klajā laidām 18. decembrī, bet jau pēc pāris dienām, savā dzimšanas dienā, saņēmu lielisku ziņu, ka to pamanījis un novērtējis arī «Spotify». Tā man bija patiesi brīnišķīga dāvana svētkos,» atklāj izcilais pianists Andrejs Oskins.

Ieraksts veikts Latvijas Radio 1. studijā. Ieraksta skaņu režisors un producents ir Edgardo Vertanesjans (ASV). Albuma izdevējs ir pasaulē slavenās operdziedātājas Marinas Rebekas skaņu ierakstu izdevniecība «Prima Classic».

*Singls pieejams lielākajās mūzikas straumēšanas vietnēs, tostarp «Spotify».

*Skaņdarba «Rapsodija blūza stilā» fragments Andreja Osokina izpildījumā redzams šeit.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā