Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā Līgo vakarā un Jāņu dienā

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Pauls un Peters, Limuzīns un Skroderdienas, Līgo vilcieniņš un meitu vainagi

4.lapa

«Tautumeitas» - no pilsētas uz mežu

Publicitātes foto

Etno mūzikas grupa «Tautumeitas» vasaras iesākumā klausītājiem piedāvā savu jaunāko dziesmu «Mežā», kas tapusi sadarbībā ar zviedru producentu Povelu Olsonu. Līdz ar jauno skaņdarbu «Tautumeitas» prezentē arī dziesmas videoklipu.

«Mežā» ir pirmais grupas «Tautumeitas» singls, kas tapis, sadarbojoties ar zviedru producentu Povelu Olsonu, kurš Latvijā ir veiksmīgi sadarbojies ar grupu «Prāta Vētra». Abpusēji veiksmīgas sadarbības rezultātā grupai «Tautumeitas» ir izveidojies jauns skanējums, kurš ir iedvesmojis dziedātājas arī uz vizuālām pārmaiņām.

«Dziesma vēsta par meža meitu, kas attapusies juceklīgā pilsētā, taču skaidri zina, ka viņai jānokļūst atpakaļ dabā,» atklāj dziesmas autore un videoklipa režisore Asnate Rancāne. «Videoklipa tematika nedaudz sasaucas ar kulta filmas «Bada spēles» motīviem, kur «Tautumeitas» jeb meža meitas pēc kāda neizprotama atgadījuma ir pamodušās pilsētas gruvešos un viņām ir tikai viens uzdevums: satikties un skriet atpakaļ uz vietu, kur viņas ir drošībā - mežu.»

Dziesma «Mežā» «Youtube»:

Videoklipā grupas «Tautumeitas» dalībnieces ir tērpušās modes dizaineres Romijas Štāles veidotajos futūristiski iespaidīgajos tērpos, kas piedod dziedātājām neierasti rebelīgu izskatu un attieksmi pret pilsētā notiekošo. Savukārt, kad «Tautumeitas» nokļūst mežā, viņas ir tērpušās iemīļotajos Ilzes Tigules un Alises Ķīnastas tērpos, kā arī mākslinieces Brigitas Strodas veidotajos kroņos.

Videoklipa režisore ir Asnate Rancāne un tas tapis sadarbībā ar operatoru Pēteri Vīksnu. Horeogrāfiju veidojusi Alise Bokaldere.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā