Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 28. augusta līdz 3. septembrim

Vērts redzēt, dzirdēt, izlasīt: Račs un Muktupāvels, Račevskis un Trīs Osokini, Vasks, Kančeli un Jančevskis
©Publicitātes foto

«Džezā tikai meitenes» «Lielajā dzintarā»

Sestdien, 28. augustā, pulksten 19 Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars» izskanēs džeza mūzikas koncertprogramma «Džezā tikai meitenes», kas tapusi, iedvesmojoties no leģendārās filmas «Džezā tikai meitenes», kā arī ikonisko aktrišu Merilinas Monro, Pegijas Lī un dziedātājas Ellas Ficdžeraldas izpildītajām dziesmām, valdzinošās spozmes un zīmīgā repertuāra.

Īpaši koncertprogrammai izveidotā trio sastāvā apvienojušās mirdzošas, šarmantas solistes, skanīgo balsu īpašnieces - Beāte Zviedre, Rūta Dūduma-Ķirse un Elīza Evalde, kuras uz skatuves pavadīs Orķestra «Rīga» bigbends diriģenta Valda Butāna virsvadībā.

Individuālos solo numuros dziedātājas izpildīs leģendāro aktrišu Merilinas Monro un Pegijas Lī reiz atskaņotās dziesmās «I Wanna Be Loved By You», «I Love Being Here With You», «My Heart Belongs to Daddy» un daudzas citas, kas atpazīstamību iemantojušas, skanot amerikāņu kino klasikas komēdijās «Džezā tikai meitenes» un «Džentlmeņi izvēlas blondīnes».

Īpaša vērība koncertprogrammā pievērsta arī dziedātājas Ellas Ficdžeraldas daiļradei - Beātes Zviedres samtainajā balsī skanēs «Dream a Little Dream of Me», bet Rūtas Dūdumas-Ķirses dzirkstošā personība zibēs skaņdarbā «A Tisket A Tasket».

Trio daudzbalsībā skanēs ikoniskā «Diamonds Are a Girl’s Best Friend», kā arī dziesmas no svinga un bugi-vugi žanra populārākā vokālā trio «The Andrews Sisters» repertuāra. Tās būs gan pazīstamākas dziesmas kā «Don’t Sit Under the Apple Tree», gan latviešu auditorijai nedzirdētākas - «Shoo Shoo Baby» un «Pennsylvania Polka».

Koncertprogrammu «Džezā tikai meitene»" jau sen lolojis Orķestra «Rīga» mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Valdis Butāns. Koncertu caurvīs ASV retro džeza mūzika no 20. gadsimta pirmās puses, kas arvien ieņem būtisku lomu džeza mūzikas kultūrā. Orķestra «Rīga» bigbenda sniegumā skanēs svinga ēras mūziķu, džeza leģendu Glena Millera un Benija Gudmena populāra orķestra mūzika. Kā uzsver programmas veidotāji, liela daļa mūzikas bigbenda izpildījumā skanēs oriģinālos nošu aranžējumos un klausītājiem būs iespēja šo mūziku dzirdēt tādu, kāda tā skanējusi arī pagājušajā gadsimtā.

Koncertu ar vēsturiskiem stāstiem bagātinās muzikologs Raitis Zapackis.

Solistu horeogrāfiju iestudējusi dejotāja Egija Abaroviča.

Uzmanību!

Koncertu var apmeklēt tikai personas, kuras: ir vakcinējušās pret Covid-19 vai pēdējā pusgada laikā ir pārslimojušas Covid-19 infekciju. Apmeklētājiem līdz 12 gadu vecumam jāuzrāda sertifikāts, kas apstiprina infekcijas pārslimošanu, bet apmeklētājiem, kuri vecāki par 12 gadiem, jāuzrāda sertifikāts, kas apstiprina infekcijas pārslimošanu vai vakcināciju.

Apmeklējot pasākumu, katram apmeklētājam pie ieejas jāuzrāda drošības līmenim atbilstošs Covid-19 digitālais sertifikāts, personu apliecinošs dokuments un pasākuma ieejas biļete. Pasākuma apmeklējuma laikā nav jālieto sejas aizsargmaska.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā