Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 25. septembra līdz 1. oktobrim

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Pauls un Krauze, Šimkus un Antoņenko, Sīlis, Seņkovs un «Patriarha rudens»
©Publicitātes foto

Trīs pirmizrādes Nacionālajā teātrī

Jaunnedēļ trīs pirmizrādes Nacionālajā teātrī - tās skatītājiem sarūpējuši režisori Valters Sīlis, Elmārs Seņkovs un jaunais režisors Mārtiņš Gūtmanis.

Pirmdien, 27. septembrī, pirmizrāde Lindas Rudenes un Valtera Sīļa pastaigai «Pilsēta». Tikšanās vieta: Nacionālā teātra foajē.

Publicitātes foto

Pilsēta ir mūsdienu džungļi, kuros ir savi izdzīvošanas noteikumi, savas bīstamās un komforta zonas. Pilsēta ir arī iedvesmas avots māksliniekiem un vieta, kas rada sajūtu, ka atrodies notikumu epicentrā. Nacionālā teātra skatītāji tiek aicināti nebijušā pasākumā - kopā nelielā grupā ar dzīvā gida-aktiera un audiogida palīdzību doties nepilnu pusotru stundu garā maršrutā pa Rīgu virzienā no Vecrīgas uz nomali. Tās laikā būs iespēja izsekot līdzi tam, kā mainījusies mūsu uztvere attiecībā uz pilsētu - kā tā no kādreizējās peļņas vietas pārtapusi par vienīgo dzīvesvietu un vai ir iespējams dzīvi pilsētā padarīt harmoniskāku, draudzīgāku dabai un cilvēkam.
Lomās: Madara Reijere, Daiga Gaismiņa, Romāns Bargais (attēlā) un Arturs Krūzkops.

Ceturtdien, 30. septembrī, pirmizrāde Lielajā zālē - Viljama Šekspīra maģiskā komēdija «Sapnis vasaras naktī». Režisors Elmārs Seņkovs.

Publicitātes foto

Kad daba ir savā auglīgākajā briedumā un vasaras nakts gaiss vibrē, mēs nokļūstam realitātē, kur viss kļūst šķietams, kur instinkti ņem virsroku pār prātu. Šī Šekspīra luga vadā mūs pa dažādām realitātēm. Tā apspēlē ne tikai teātra realitāti, bet liek izvērtēt arī mūsu ikdienas realitāti. Katrs ir piedzīvojis šo sajūtu, kad sapnis kļūst tik dzīvs, ka spēj atstāt pat iespaidu vairāku dienu garumā. Kas mūs vada - vai instinkti? Vai pastāv vēl kāda pasaule? Vai dzīve ir sapnis? Un, ja dzīve ir sapnis, kas ir nāve?

Lomās: Arturs Krūzkops, Kaspars Zvīgulis, Madara Botmane, Raimonds Celms vai Matīss Budovskis, Liene Sebre, Kārlis Reijers, Laura Siliņa vai Jana Ļisova, Igors Šelegovskis, Normunds Laizāns, Jānis Skanis, Mārcis Maņjakovs, Ivars Kļavinskis, Juris Hiršs, Ance Kukule, Elizabete Skrastiņa, Uldis Siliņš, Kaspars Aniņš, Romāns Bargais.

Ceturtdien, 30. septembrī, pirmizrāde LMT Jaunajā zālē - Ingmara Bergmana variācijas par cilvēka tēmu «Persona». Latvijas Kultūras akadēmijas režijas diplomdarbs. Režisors Mārtiņš Gūtmanis.

Publicitātes foto

Katru dienu tu esi teātrī, ko sauc par pasauli, un katru dienu ir jāspēlē lomās. Šoreiz galvenajās lomās ir aktrise un medmāsa, kuras ir uz sliekšņa, lai atvadītos no «teātra» savā dzīvē - aktrise nerunā un medmāsa… runā. Viņas saskatās un nokļūst jautājumu labirintos. Kas mīt aiz priekšstata? Ko mēs neredzam? Vai negribam redzēt? Vai izvēlamies neredzēt?

Lomās: Maija Doveika, Madara Reijere, Zane Jančevska vai Daiga Gaismiņa un Gundars Grasbergs.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā