Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 9. līdz 15. oktobrim

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Lūsēns un Vasks, Rudāne un «Melo M», Balanas un Veismanis, «Māte un bērns»
©Publicitātes foto

Jāņa Lūsēna mūzika Latvijas Radio bigbenda skaņās

Trešdien, 13. oktobrī, pulksten 19 Spīķeru koncertzālē, Rīgā, Latvijas Radio bigbends (LRBB) aicina uz Jāņa Lūsēna mūzikas koncertu, kurā ar džeza orķestri uzstāsies pats komponists, kā arī dziedātāji Aija Vītoliņa un Zigfrīds Muktupāvels.

Melodiskais romantiķis, komponists Jānis Lūsēns savām dziesmām izvēlējies filozofiski ietilpīgu dzeju, kas izteic dažādus emocionālos stāvokļus, sajūtas, pieredzes un pārdomas. Koncertā izvēlētas dziesmas ar Austras Skujiņas vārdiem dziedās šarmantā Aija Vītoliņa, bet Ojāra Vācieša cikla melodijas izskanēs samtainās balss īpašnieka Zigfrīda Muktupāvela interpretācijā. Abi dziedātāji satiksies arī citās Lūsēna muzikālajās epizodēs, kas jaunu veidolu iegūs, pateicoties Latvijas Radio bigbendam un Kārlim Vanagam, kas aranžējis programmā iekļautos skaņdarbus.

Jānim Lūsēnam sadarbošanās ar bigbendu ir jauns pavērsiens: «Muzicēšana ar bigbendu ir mana radošā mūža jaunā un nebijusī pieredze. Pateicoties Kārļa Vanaga entuziasmam, sen rakstītas dziesmas no «Zodiaka» laika, kā arī cikli ar Skujiņas un Vācieša vārdiem, izskanēs jaunos aranžējumos, divu spēcīgu skatuves personību interpretācijā. Gaidu šos koncertus ar lielu nepacietību. Būs vareni!»

Savukārt LRBB mākslinieciskais vadītājs Kārlis Vanags atzīst: «Jāņa Lūsēna melodisms un spilgti krāsainā harmoniskā valoda ļauj pilnvērtīgi izmantot bigbenda instrumentācijas dotās iespējas, piešķirot šai mūzikai varbūt pat negaidītas un jaunas nokrāsas.»

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā