Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 8 kultūras pasākumi līdz 22. oktobrim

Ir vērts redzēt, dzirdēt, izbaudīt

4.lapa

«Dzintara muzikālo sarunu klubs» klātienē un tiešsaistē

Publicitātes foto

Liepājas koncertzāle «Lielais dzintars» arī gada turpmākajos mēnešos turpinās piedāvāt jaunizveidoto izglītojošo lekciju ciklu par mūziku pieaugušajiem - «Dzintara muzikālo sarunu klubs», kas entuziastiem bez dalības maksas pieejams kā klātienē, tā tiešsaistē no jebkuras vietas Latvijā un pasaulē.

Sarunu kluba nākamā tikšanās reize gaidāma otrdien, 19. oktobrī, pulksten 18, kad klausītājus ar renesanses laikmetu mūzikā iepazīstinās muzikoloģe, mākslas doktore Ilze Šarkovska-Liepiņa (attēlā), Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta pētniece. Doktora zinātnisko grādu ieguvusi par pētījumu «Latvijas mūzikas kultūra 15.-16. gadsimtā Eiropas mūzikas kontekstā».

«Dzintara muzikālo sarunu klubs» ir platforma kopīgām sarunām, diskusijām un viedokļu apmaiņai, kurā aicināti iesaistīties gan kaislīgi melomāni, gan aizrautīgi mākslas baudītāji, gan zinātkāri studenti un ieinteresēti entuziasti. Sākot no šā gada septembra līdz 2022. gada maijam ciklā ieplānotas desmit saistošas lekcijas, ko sagatavojuši Latvijas labākie mūzikas profesionāļi, pasniedzēji un JVLMA mācībspēki.

«Laikmets no 14. gadsimta līdz pat 17. gadsimta sākumam Eiropas mūzikā ienes svaigas vēsmas - daudzbalsības uzplaukumu, jaunu instrumentu parādīšanos, instrumentālās mūzikas uzziedu un veselu virkni līdz tam nebijušu ideju. Visa jaunā dzinējspēks ir humānisms, kas cilvēku kā pašvērtību noliek līdzās Dievam - domājošu, komponējošu, dziedošu, spēlējošu. Sākusies Itālijā, tā atbalsojas arī otrpus Alpiem līdz renesanses virpulī iegriežas arī zemes ap Baltijas jūru un Livonija. Šajā laikā top arī pirmie mūzikas materiāli latviešu valodā. Renesanses skaņu pasaule atklājas katrā vietā savādāk, un tāpēc jo īpaši aizraujoši!» pirms gaidāmās lekcijas atklāj mākslas doktore.

Cikls tiek piedāvāts sadarbībā ar Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmiju (JVLMA) un fondu «Uniting History».

Lekciju cikla turpinājumā līdz gada beigām paredzētas vēl divas izzinošas sarunas, kuras kluba dalībniekiem sagatavojis diriģents Andris Veismanis: otrdien, 2. novembrī, tiks izgaismotas baroka grandiozās šķautnes, savukārt 14. decembra vakarā «Dzintara muzikālo sarunu kluba» dalībnieki atklās klasicismu, kas uzplaukumu piedzīvoja laikā pēc Lielās franču revolūcijas.

Uzmanību!

Muzikālo sarunu klubā interesenti var piedalīties gan klātienē, apmeklējot tikšanās reizes koncertzāles «Lielais dzintars» Kamerzālē, gan attālināti.

*Lai reģistrētu dalību klātienes apmeklējumam, jāsazinās ar koncertzāles informācijas centru, rakstot uz e-pastu: info@lielaisdzintars.lv vai zvanot pa tālr: 634 24 555. Klātienes apmeklējums iespējams personām, kuras pie ieejas var uzrādīt covid-19 sertifikātu, apstiprinot noslēgtu vakcinācijas kursu vai infekcijas pārslimošanu pēdējo 6 mēnešu periodā. Kopā ar sertifikātu lūgs uzrādīt arī personu apliecinošu dokumentu. Koncertzāles apmeklējuma laikā jālieto sejas aizsargmaska. Sēdvietas pasākumā būs izvietotas ar 2 metru distanci.

*Lai reģistrētos attālinātai dalībai video konferencē, jāaizpilda pieteikuma veidlapa vietnē: https://ieej.lv/dzintara-sarunu-klubs. Tiešraides laikā reģistrētiem skatītājiem būs iespēja uzdot savus jautājumus "tērzētavā". Videolekcija būs pieejama tikai tiešraidē.

*Video tiešraide dalībniekiem bez iepriekšējas reģistrācijas būs pieejama arī koncertzāles «Lielais dzintars» sociālā tīkla «Facebook» profilā: www.facebook.com/greatamber

Katras lekcijas norises ilgums: aptuveni 1 stunda 30 minūtes.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā