Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 10 kultūras pasākumi līdz 17. jūnijam

***
©Publicitātes foto

Jāņu ielīgošana Jūrmalas Brīvdabas muzejā

Sestdien, 11. jūnijā, no pulksten 17 līdz 20 Jūrmalas Brīvdabas muzejā (Tīklu ielā 1a, Buļļuciems) gaidāms Jāņu ielīgošanas pasākums «Līgotāji, līgotāji, nav vairs tālu Jāņu diena».

Latviešiem ir gadu simtos pārbaudītas vasaras saulgriežu svinēšanas tradīcijas. Daba vasaras Saulstāvju laikā ir pilnā plaukumā, saule atrodas savā augstākajā punktā un savu enerģiju dāvā visdāsnāk. Enerģētiski visbagātākais laiks. Uguns rituāls ir saulgriežu maģijas neatņemama daļa, tas simbolizē siltumu, labā uzvaru pār ļauno, gaismas uzvaru pār tumsu.

Ko nozīmē vasaras Saulstāvju laiks, par tā laika enerģētiku, kāpēc un kas tika darīts, savā pieredzē un zināšanās dalīsies un uguns rituāla paraugdemonstrējumu vadīs baltu dzīves ziņas un kalendāra pētītāja, godu un rituālu vadītāja Māra Brante.

Saulgriežu laikā dabā un cilvēkos mostas mīlestības un romantiskas jūtas, tāpēc pulksten 19 gaidāma silta atkalredzēšanās ar leģendārās grupas «Čikāgas piecīši» romantisko duetu - Armandu Birkenu un Loriju Vudu (attēlā). Skanēs tautā iemīļotas dziesmas, kas gadu gaitā ir jau folklorizējušās.

Ieeja bez maksas.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā