Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 10 kultūras pasākumi līdz 5. augustam

***
©Publicitātes foto

Kamermūzikas festivāls «Satikšanās Saulkrastos 2022»

Jau devīto gadu pēc kārtas Saulkrastos skanēs kamermūzikas skaņas - ikgadējā kamermūzikas festivālā «Satikšanās Saulkrastos 2022», kas notiks no 31. jūlija līdz 7. augustam, trīs koncertos klasiskās mūzikas cienītājiem būs iespēja iegūt sirdi veldzējošu, rāmu un elpu aizraujošu piedzīvojumu.

Šogad klausītājus priecēs stīgu kvartets «Sinfonietta Riga» (attēlā), «Grad Percussion Duo», čelliste Tatjana Rediko un ansamblis «Arcandela».

Šogad festivāla atklāšanā svētdien, 31. jūlijā, izaicinājums būs gan mūziķiem, gan klausītājiem - doties aizraujošā dabas pārgājienā Murjāņos, kur teiksmainā Gauja mijas ar rāmo Lojas upi, lai piedzīvotu neskarto dabas skaistumu un brīnišķīgā vietā Gaujas un Lojas upju satekā baudītu «Sinfonietta Riga» stīgu kvarteta koncertu. Neaizmirstams piedzīvojums, kur daba saskaras ar mūziku, radot dabas koncertzāles sajūtu katrā. Piekļuve koncertā būs iespējama arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Pulcēšanās pārgājienam pulksten 11 Murjāņos, Liepu ielā 3. Koncerts - pulksten 12.30 (Klintslejas 4, lejā pie upes). Pārgājiena noslēgumā būs iespēja ieturēt otrās brokastis. Interesentus aicinām pieteikties, rakstot kultura@saulkrasti.lv.

Ik gadu pie sevis kamermūzikas festivāla dalībniekus uzņem Saulkrastu Pēterupes evanģēliski luteriskā baznīca. Arī šogad, piektdien, 5. augustā, pulksten 19 «Grad Percussion Duo» dalībnieki - sitaminstrumentālisti Andrejs Puškarevs un Pavels Beļajevs - apvienojušies ar čellisti Tatjanu Rediko koncertprogrammā «Gaisma un kaisle». Vibrofons, marimba, čells - šī neparastā instrumentu mijiedarbība piedāvā klausītājam aizraujošu un neatkārtojamu muzikālu ceļojumu cauri gadsimtiem un mūzikas stiliem.

Svētdien, 7. augustā, pulksten 20 Baltajā kāpā tradicionālajā «Saulrieta koncertā», kas vienlaikus ir arī festivāla noslēguma koncerts, izskanēs ansambļa «Arcandela» balfolka mūzikas koncertprogramma. Koncertā - deju vakarā ansambļa dalībnieku aranžijās skanēs dažādu tautu tradicionālo deju mūzika un dziesmas no Francijas, Dānijas, Zviedrijas, Portugāles, Itālijas, Igaunijas, Latvijas un citām valstīm.

Kamermūzikas festivāls «Satikšanās Saulkrastos 2022» ir izveidots no ikgadējā festivāla «Jaunie Latvijas kamermūziķi Saulkrastiem», kas pirmo reizi notika 2013. gadā. Festivāls tika īstenots kā vietējo ārzemēs studējošo akadēmisko mūziķu iniciatīva sadarbībā ar Saulkrastu pašvaldību, lai sniegtu iespēju Latvijas, īpaši Saulkrastu, iedzīvotājiem un viesiem iepazīt un novērtēt Latvijā un ārzemēs studējošo un spēlējošo latviešu profesionālo kamermūziķu sniegumu. Jau ceturto gadu festivāla mākslinieciskais vadītājs ir vijolnieks Konstantīns Paturskis, kamerorķestra «Kremerata Baltica» mūziķis.

Ieeja pasākumos bez maksas.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā