Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 10 kultūras pasākumi līdz 12. augustam

***
©Publicitātes foto

Brīvdabas kino vakari

Tallinas ielas kvartālā norisinās bezmaksas kino vakaru cikls sadarbībā ar Rīgas Starptautisko īsfilmu festivālu «2 Annas».

Kino vakaros ik pēc divām nedēļām skatāmas dažādas «2 Annas» īsfilmu izlases par sabiedrībā šobrīd aktuālām tēmām. Otrdien, 9. augustā, pulksten 21.30 norisināsies jau trešais bezmaksas brīvdabas kino vakars, kurā apmeklētājiem tiks rādīta Baltijas īsfilmu izlase «Laiks Ballītei». Tā apkopo 26. Rīgas Starptautiskā īsfilmu festivāla «2 Annas» kategorijas «Baltijas īsfilmas» izlases «Laiks Ballītei» nominētās filmas. Izlase sastāv no trīs animācijas filmām: «Comeback» (režisors - Vladimirs Lesčiovs) ir stāsts par tēva nostaļģiju, «Atkalsatikšanās» (režisors - Ulo Pikov) vēsta par atgriešanos mājās, bet «Sejas Atpazīšana» (režisors - Martinus Klemet) - par izvairīšanos no policijas.

Programmā iekļautas arī divas dokumentālās filmas: «Šarmrīga» (režisors - Emīls Mihailovs), kas ir par Rīgas ritmiem un melodijām, kā arī «Laime ir Ceļš» (režisors - Ivete Lucas) - filma par noliktavas darbiniekiem naktī pirms Ziemassvētkiem.

Tāpat būs skatāmas arī divas drāmas: «Komandantstunda» (režisore - Elza Gauja), kur kaimiņi novēro nelegālu ballīti pandēmijas laikā, kā arī «Ieslēgta» (režisors - Umuts Vedats Gajretli) - filma par sievieti, kas ieslēgta sava mīļākā dzīvoklī.

Izlasē ietverta arī ceļa filma «Malduguns», kas vēsta par ceļu atpakaļ uz civilizāciju.

Savukārt Dobeles pilsētas kultūras nams piektdien, 12. augustā, aicina visus kino mīļus uz bezmaksas brīvdabas kino seansiem Pļavas ielas terasē - no pulksten 18 līdz 23.55.

-Pulksten 18 sāksies īsfilmu maratons. Tas sastāvēs no latviešu režisoru īsfilmām un animācijas filmām katrai gaumei.

-Pulksten 20.20 - satīriska komēdija «Ūdens garša», režisors - Matīss Kaža.

Katrīna (Iveta Pole) ir žurnāliste, kas pēta noslēpumainu organizāciju, kuru vada plašu popularitāti ieguvušais Meistars (Vilis Daudziņš) kopā ar saviem palīgiem Aldi (Andris Keišs, attēlā) un Igoru (Jānis Skutelis). Kad Katrīna uzzina par shēmām, kas stāv aiz Meistara biedrības - «Ūdens mājas», viņa nolemj to izmeklēt un sabiedrību informēt par patiesībā notiekošo, kas slēpjas aiz miljonu eiro vērtā Meistara projekta, kur cilvēki sevi attīra ar īpaši strukturēta ūdens spēku. Taču Katrīna uzzina, ka organizācijā aktīvi ir iesaistījusies arī viņas meita, kura ir pārliecināta par ūdens spēku.

Darbs uzņemts vienā nepārtrauktā kadrā bez montāžas un izmanto gan kino, gan teātra elementus - līdzīgi kā Matīsa Kažas 2020. gadā tapusī komēdija «Kino un mēs».

-Pulksten 22.20 - pirmais latviešu vesterns «Wild East. Kur vedīs ceļš», režisors - Matīss Kaža.

Eva ir aristokrāte, jauniete, kura uzaugusi baltvācu barona aizbildniecībā. Īsi pirms barona ieplānotajām Evas laulībām ar kādu savdabīgu Vīnes grāfu, Eva un viņas guvernante Magda nolemj pretoties barona iecerēm un īsteno bēgšanas plānu. Taču notiekošajā negaidīti iesaistās latviešu zemnieks Mikus, kuru nu tur aizdomās par jaunās dāmas nolaupīšanu. Barona rokaspuiši, valsts kriminālizmeklētājs, ungāru kovbojske un citi varoņi dodas ceļā, lai pazudušos jauniešus atrastu, jo Eva kā izrādās ir lielu bagātību mantiniece.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā