Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 13. līdz 19. augustam

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Kalna un Galante, Upatnieks un Plešanovs, Vaice, Norvelis un «Melo M»
©Publicitātes foto

Pasaules un klasiskās mūzikas festivāls

No 18. līdz 21. augustam aizraujošie džeza, fanka, rokenrola un iecienītās klasikas ritmi jau 16. reizi saplūdīs kopā Dzintaru koncertzālē, lai šī muzikālā vasara kļūtu patiesi neaizmirstama - Jūrmalā norisināsies starptautiskais pasaules un klasiskās mūzikas festivāls «The Best of Summertime - aicina Inese Galante».

«Šogad mēs esam sagatavojuši īpašu programmu, kurā piedalīsies slaveni mākslinieki, pārstāvot dažādus mūzikas žanrus, ar vienu mērķi - piepildīt katru dienu ar spilgtām emocijām, enerģiju un smaidu. Četras dienas Dzintaru koncertzālē skatītājus gaida daudzpusīgi deju ritmi: no aizraujošām Balkānu melodijām līdz muzikāliem humora šoviem un džezam. Festivāla ietvaros uzstāsies pasaules slavenais muzikāls humora duets «Igudesman & Joo», kā arī pirmo reizi Latvijā notiks pasaules mēroga šova turneja «Piaf! The Show». Mūsu komandas galvenais mērķis šai vasarai ir redzēt prieku un laimi savu mīļo skatītāju acīs,» stāsta festivāla patronese Inese Galante.

Ceturtdien, 18. augustā, festivāla atklāšanas koncertā, norisināsies muzikāls humora šovs mūsdienīgā «Igudesman & Joo» (Austrija) izpildījumā kopā ar īpaši uzaicinātu viesi no Izraēlas - virtuozo kontrabasistu un multitalantu Ādamu Benu Ezru. Teatralizētais muzikālais šovs ir saruna ar skatītājiem mūzikas un humora valodā. Aleksejs Igudesmans un Hjangs-Ki Džo ir pelnīti iemantojuši absolūtu novatoru slavu klasiskās muzikālās komēdijas jomā. «Katra uzstāšanās ir pilnvērtīga izrāde, kas neatstāj vienaldzīgu nevienu. Savukārt Ādams pārvērš koncertus par neaizmirstamiem šoviem, kuros kontrabass kļūst par universālu instrumentu un skan kā pilnvērtīgs dzīvais orķestris,» stāsta festivāla direktore Diāna Galante.

Piektdien, 19. augustā, uzstāsies «Shantel & The Bucovina Club Orkestar». Ukraiņu izcelsmes vācu mūziķis Stefans Hantels ir modes noteicējs Balkānu mūzikas žanrā. Katrā priekšnesumā skan uzmundrinoši Balkānu un čigānu motīvi, kas tiek izpildīti mūsdienīgā stilā. Hantels ir saņēmis «Radio-3 BBC» etniskās mūzikas balvu. Ne velti viņu dēvē par «ugunīgo huligānu», «pašpasludināto disko partizāni» un «Balkānu deju zāļu karali». Neviens no klausītājiem nespēj mierīgi nosēdēt mūziķu priekšnesumos, un dejojošie ritmi spēj aizraut pat klausītāju, kurš ar mūziku ir uz jūs.

Sestdien, 20. augustā, gaidāmi divi koncerti. Mazajā zālē festivāla patronese un Latvijas publikas iemīļotā Inese Galante ir sagatavojusi unikālu koncertu «Viva mīlestība!», ko iedvesmojusi viņas mīlestība pret Jūrmalu, publiku un mākslu. Inese Galante uzstāsies kopā ar pianistu un starptautisko konkursu laureātu Andreju Osokinu. Vakara programmā ir iekļauti arī Ineses Galantes talantu konkursa uzvarētāju priekšnesumi - gan solo, gan sadarbībā ar izciliem mūziķiem talanti atkal pārsteigs klausītājus ar savu mūzikas meistarību.

Tajā pašā vakarā festivāla organizatori aicina izbaudīt džeza un «lounge» mūziku Lielajā zālē. Šovasar festivāls «Summertime - aicina Inese Galante» tiek rīkots ar saukli «The Best». Pēc Latvijā gūtajiem spožajiem panākumiem pirms dažiem gadiem grupa «Club des Belugas» atgriežas Jūrmalā, taču šoreiz ar jaunu solisti Annu Luku no Šveices. Muzikālā kolektīva repertuārā apvienojas džezs, fanks, souls, brazīliešu ritmi, Eiropas «lounge», «electro-swing» un, protams, drosmīgas improvizācijas.

Galā koncertā 21. augustā pirmo reizi Latvijā būs skatāms unikāls mūzikas šovs -«Piaf! The Show» - par leģendārās franču dziedātājas Edītes Piafas dzīvi un mūziku. Šovs sākotnēji tika radīts, lai atzīmētu leģendārās franču dziedātājas Edītes Piafas 100. jubileju, tomēr projekta grandiozie panākumi turpinās līdz šodienai. Dziedātāja un aktrise Natālija Lermita, kura ir pasludināta par Edītes Piafas «likumīgo muzikālo mantinieci», izpildīs visus franču ģeniālās mākslinieces hitus. Pirms Galā koncerta ikvienam būs iespēja uzdot jautājumus par projekta pirmsākumiem, tā ideju, sagatavošanās darbiem, dalībniekiem un, protams, par leģendārās franču dziedātājas Edītes Piafas dzīvi un mūziku.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā