Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas kultūras pasākumu TOP10 līdz 10. decembrim

Šos pasākumus var apmeklēt bez maksas.

3.lapa

Itālijas Jaunā kino festivāls

No 6. līdz 8. decembrim kinoteātrī «Splendid Palace» sadarbībā ar Itālijas vēstniecību Latvijā un «N.I.C.E.» («New Italian Cinema festival») pirmo reizi Latvijā norisināsies Itālijas Jaunā kino festivāls, sniedzot skatītājiem iespēju noskatīties sešas Itālijas jauno režisoru filmas.

«N.I.C.E.» Itālijas Jaunā kino festivāls dibināts 1991. gadā pēc kino profesionāļu iniciatīvas. Šī festivāla mērķis ir popularizēt itāļu jauno kino pasaulē, organizējot festivālus un starptautisku kultūras apmaiņu. Tā ir šā festivāla galvenā misija: iedvesmot darbam jaunos režisorus, atspoguļojot kino impulsus un tendences.

«2022. gada festivāla filmu izlasē, kas tika īpaši veidota mēnešiem ilgi, skatītāji atradīs filmas, kas atspoguļo dažādas šobrīd aktuālas sabiedrības problēmas, tāpat arī būs skatāmas komēdijas, kas ar nelielu ironiju, caur ikdienas dzīves stāstiem, vēsta par mūsdienu sabiedrību,» saka Viviana del Bianco, «N.I.C.E.» mākslinieciskā vadītāja un dibinātāja.

Festivālu ar filmām «Lielais klusums» («Il Silenzio Grande», pulksten 18.00) un «Santa Lučia» («Santa Lucia», pulksten 20.30) atklās 6. decembrī Itālijas vēstnieks Latvijā Alesandro Monti, «N.I.C.E.» direktore un dibinātāja Viviana del Bianko un kinoteātra «Splendid Palace» mākslinieciskā vadītāja, kino kritiķe Daira Āboliņa.

Alesandro Gasmana «Lielais klusums» ir gaismu, ēnu, klusumu, vārdu sprādzienu, smieklu, vīziju, satraukumu pilna filma, kurā visi runā un neviens īsti neklausās, savukārt Marko Kjapetas «Santa Lučia» (attēlā) ir sirdi plosoša filma, kas atspoguļo īstu drāmu, sāpes un prieku, ko sevī ietver cilvēka atmiņa. Festivāla dibinātāja filmas raksturo kā poētiskas, ar mērķi iedziļināties cilvēka dvēseles vistumšākajos nostūros, tādējādi aizraujot skatītāju līdz sirds dziļumiem. Pēc filmas «Santa Lučia» seansa skatītājiem būs iespēja tikties ar režisoru Marko Kjapetu.

Festivāla otrajā dienā, 7. decembrī, pulksten 18.00 skatītājiem tiks demonstrēta režisora Lorenco d'Amiko de Karvalju debijas spēlfilma «Skaistie gadi» («Gli Anni Belli»). Pēc filmas tikšanās ar Džanvinčenco Puljēzi.

Savukārt seansā pulksten 20.30 būs skatāma režisora Džuzepes Bonito trešā filma «Meitene atgriezās» («L’Arminuta»), kas veidota pēc rakstnieces Donatellas di Pjetrantonio tāda paša nosaukuma bestsellera motīviem.

Trešo un noslēdzošo festivāla vakaru - 8. decembrī pulksten 18.00 - atklās režisora un scenārista Alesandro Kapitani filma «Mūsu rēgi» («I nostri Fantasmi»), kas tika prezentēta 79. Venēcijas kino festivālā.

Itālijas Jaunā kino festivāls tiek demonstrēts Eiropas kino mēneša ietvaros.

Ieeja seansos bez maksas. Ieejas biļetes iespējams rezervēt kinoteātra mājaslapā.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā