Neatkarīgā iesaka: Kultūras pasākumi līdz 17. decembrim, apmeklējami bez maksas

***

9.lapa

Ziemassvētkos vienoti mūzikā

Publicitātes foto

Trešdien, 14. decembrī, plkst. 18.30 Latvijas Universitātes Lielajā aulā (Raiņa bulvārī 19, Rīgā) notiks koncerts «Ziemassvētkos vienoti mūzikā», kurā ar īpašu svētku programmu uzstāsies džeza mūziķi no Maincas Mūzikas augstskolas - Lea Reihela un Lukass Languts.

Leas Reihelas balss skan kā silts apskāviens. Viņa iedveš jaunu elpu dziesmu tekstos un izdzied katru noti tieši klausītāju sirdīs. Viņas vārdus nes Lukasa Languta klavieru skaņas, kas visās niansēs atspoguļo kopumu no sapņainības līdz ekstāzei. Uzauguši ar popmūziku, mācījušies džeza mūziku - Lea un Lukass atrod atšķirīgus skanējumus un iepazīstina klausītājus ar iemīļotām dziesmām, nezaudējot savu oriģinalitāti.

Lea Reihela kopš 2019. gada studē džeza un populāro mūziku Maincas Mūzikas augstskolā, specializējoties dziedāšanā. Kopš 2020. gada viņa ir Bavārijas federālās zemes jauniešu džeza orķestra dalībniece. Piedaloties «Jugend Jazzt», viņa ir saņēmusi stipendiju dalībai starptautiskajā vokālās džeza mūzikas nometnē «New York Voices International Vocal Jazz Camp 2021».

Lukass Languts spēlē klavieres kopš sešu gadu vecuma. No 2018. līdz 2022. gadam viņš ir studējis džeza klavierspēli pie profesora Rainera Bēma Nirnbergā un šajā laikā ieguvis vairākus apbalvojumus, tostarp konkursā «Future Sounds» un «Young Munich Jazz Prize» balvu kā solists.

Ziemassvētku koncertu Rīgā ik gadu rīko Baltijas-Vācijas Augstskolu birojs.

«Mūsu pamata darbība ir saistīta ar zinātniskās sadarbības veicināšanu Vācijas un Baltijas valstu starpā, organizējot zinātniskus pasākumus un atbalstot projektus, bet katru gadu Adventa laikā organizējam koncertu, kurā uzstājas mūziķi no Vācijas augstskolām. Lai gan iepriekšējos divus gadus koncerts notikt nevarēja, esam īpaši priecīgi, ka šajā gadā varam turpināt šo Ziemassvētku tradīciju,» stāsta biroja vadītāja Ieva Pranka.

Bezmaksas biļetes pieejamas: ej.uz/X-mas-Concert

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā