TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

2.lapa

Aldis Gobzems: Beidziet vienreiz to divkosību!

Ir sākusies pavisam jauna kustība, un es varu garantēt, ka nākamajā pasākumā būs jau 10 tūkstoši cilvēku / Romāns Kokšarovs/F64

Par aicinājumu “iziet ielās”, par pasākumu, kurā ieradās ne ta 200, ne ta 2000 cilvēki, par kovidu un citām aktualitātēm Neatkarīgās intervija ar pie frakcijām nepiederošo Saeimas deputātu Aldi Gobzemu.

10. oktobrī bija pasākums, kurā, kā ziņo daudzi plašsaziņas līdzekļi, piedalījās apmēram 200 cilvēki…

Es domāju, ka šeit ir darbs portāla “Delfi” “faktčekeriem” jeb faktu pārbaudītājiem un “Re:Baltica” Ingai Spriņģei, lai noskaidrotu, vai netiek izplatītas viltus ziņas. Jo viņiem taču rūp, lai informatīvā telpa nebūtu ar tādām piesārņota. Tāpat sabiedriskajam medijam, kas tiek uzturēts par visu nodokļu maksātāju naudu, derētu pārbaudīt šīs viltus ziņas.

Tie cilvēki, kas bija pasākumā, tāpat tie, kas ir redzējuši fotogrāfijas, teic, ka bija vismaz desmit reizes vairāk.

Latvijas medijiem būtu jāturas uz tādiem vaļiem kā objektivitāte un neatkarība. Te man prātā nāk citāts no krievu rakstnieka Mihaila Bulgakova: “Nelasiet padomju avīzes pirms ēšanas!” Tur sekoja iebilde: “Bet citu jau nav.” Un tad atbilde: “Tad nekādas nelasiet!”

Uz kā tad īsti balstās sabiedrisko mediju un “faktčekeru” darbs - diezin vai tā ir objektivitāte un neatkarība, ja jau “Delfu” “faktčekeriem” un Ingai Spriņģei nav iebildumu, ka tiek izplatītas viltus ziņas. Visu interviju var izlasīt šeit:

Aldis Gobzems: Beidziet vienreiz to divkosību!

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā