5 dārzeņi, kurus ieteicams ēst termiski neapstrādātus

Uzturs 17.aprīlis
 
pexels.com
Neapstrādātas pārtikas ēšana var palīdzēt stiprināt imūnsistēmu un ilgāk saglabāt sāta sajūtu. Veselības un uztura eksperti nosauc piecus dārzeņus, kuri termiski neapstrādāti sniedz lielāku labumu mūsu veselībai, nekā cepti, vārīti vai citādāk pagatavoti. 
Eksperti norāda, ka atsvišķiem dārzeņiem būs daudz lielāka uzturvērtība, ja tos ēdīsim tā teikt "zaļus" jeb neapstrādātus.

pexels.com

1. Paprika

Šie spilgtie un kraukšķīgie dārzeņi, ja netiks termiski apstrādāti, būs labs C vitamīna avots.

pexels.com

2. Brokoļi

Tāpat kā paprika arī termiski neapstrādāti brokoļi būs labs C vitamīna avots. Tai pat brokoļi būs arī labs šķiedrvielu avots. Tāpēc eksperti iesaka pēc iespējas biežāk ēst termiski neapstrādātus brokoļus.

pexels.com

3. Ķiploki

Ķiploki nav paredzēti tikai ēdiena gatavošanai, bet tie var palīdzēt uzlabot veselību jeb stiprināt imūnsistēmu. Tas ir pateicoties tajā esošajam alicīnam. Ja termiski apstrādāsiet ķiplokus, alicīna daudzums samazināsies un tas vairs nepiedalīsies imunitātes stiprināšanā.

pexels.com

4. Sīpoli

Termiski neapstrādātu sīpolu ēšana var palīdzēt samazināt sliktā holesterīna un cukura līmeni asinīs.

pexels.com

5. Saldie kartupeļi

Saldie kartupeļi ir labs A un C vitamīna, šķiedvielu un kālija avots. Šīs labās uzturvielas jūs varat uzņemt, ja ēdat termiski neapstrādātus saldos kartupeļus.

Uztura eksperti iesaka no tiem pagatavot salātus, piemēram, sarīvējiet tos kopā ar kāpostiem.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.
























Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija