Paštaisīta tagliatelle ar brokoļiem
Porciju daudzums: 3
Pagatavošanas ilgums: 40 min
Nepieciešams:
Pastas mīklai:
- 3 vistu olas;
- 300 g miltu;
- ½ tējk. sāls.
Mērcei:
- 1 brokolis;
- ½ - 1 citrona sula;
- 2 ķiploka daiviņas;
- 2 ēdamk. eļļas;
- 200 ml saldā krējuma;
- sāls un pipari pēc garšas;
- 30 g siera Formaggio.
Pagatavošana:
Miltus sajauc ar olām un sāli, izmīci stingrā mīklā. Mīklu ietin pārtikas plēvē un atpūtini vismaz 15 minūtes. Tad mīklu izrullē un sagriez plānās, garenās strēmelēs. Pastu vāri 30-45 sekundes verdošā ūdenī.
Sakarsē pannā brokoļu rozetes un 100 ml ūdens. Pannai uzliec vāku, lai brokoļi notvaicējas, - tās būs 2-3 minūtes. Noņem vāku un iztvaicē ūdeni. Pielej eļļu, pievieno 2 sakapātas ķiploka daiviņas. Pielej citrona sulu un saldo krējumu, pievieno sāli un piparus, iemaisi novārīto pastu un pasniedz ar rīvētu sieru.
Komentē