Neatkarīgā iesaka: bezmaksas TOP 8 notikumi kultūrā līdz 8. aprīlim

***
©F64

Džezs Ukrainas atbalstam

Sestdien, 2. aprīlī, pulksten 18 Sēļu muižas lielajā zālē skanēs džezs Ukrainas atbalstam. Tā būs neaizmirstama satikšanās mūzikā ar izcilāko latviešu džeza un pasaules mūzikas dziedātāju Laimi Rācenāju - personību latviešu populārajā un džeza mūzikā, kurš izceļas ar profesionālismu, nekad nepakļaujas konjunktūrai, iesaistās tikai sev tīkamās iecerēs un muzikālos projektos.

Laimim Rācenājam (attēlā) sirdslieta ir un paliek džezs, viņš ļoti niansēti spēj interpretēt dažādas noskaņas mūzikā. Tas sasaucas ar mākslinieka sacīto kādā intervijā: «Es nedaru to, ko citi. Negribu dziedāt ar citiem vienā balsī. Tā nav augstprātība - man patīk atrast un parādīt ko interesantu.»

Laimis Rācenājs piedalījies TV šovos Somijā, Vācijā, Igaunijā un Zviedrijā un ar dažādiem sastāviem koncertējis Anglijā, Francijā, Ungārijā, Brazīlijā, Lietuvā, Ukrainā.

Kopā ar Laimi Rācenāju koncertā uzstāsies grupas «Le Petit Paris» mūziķi - Marko Ojala (akordeons, ģitāra), Lauris Amantovs (trombons), Raivo Ozols (kontrabass), Mareks Logins (perkusijas).

Koncertā skanēs vieglas tradicionālā džeza melodijas, «evergreens», dziesmas no visas pasaules un populāri 20. gadsimta hīti. Laimis Rācenājs ar savu vienkāršo un nepiespiesto dziedājumu neatstās vienaldzīgu nevienu sirdi. Savukārt ansambļa «Le Petit Paris» mūziķi caur improvizāciju un virtuozo izpildījumu piešķirs visam vajadzīgo ritmu un noskaņu.

Koncerts ir bez maksas, taču apmeklētājus lūdz atbalstīt Valmieras novadā dzīvojošos patvēruma meklētājus no Ukrainas, ziedojot pirms pasākuma apmeklēšanas:

Valmieras Attīstības aģentūra

Ziedojumu konts: LV37RIKO0002930340339 (ziedojot lūgums norādīt: «Atbalsts Ukrainas bēgļiem»).

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā