Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 30. aprīļa līdz 6. maijam

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Jacuka un Novikova, Ļaha un Laicāne, Beiris un Zariņš, Fomins un «Druga Rika»
©Publicitātes foto

27. Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Dejas māksla vieno un iedvesmo - ar šādu pārliecību šogad savu programmu publikai piedāvā 27. Starptautiskais Baltijas Baleta festivāls, kura moto ir «No klasiskas līdz avangardam».

No 1. līdz 31. maijam Rīgā, Rēzeknē un Preiļos būs iespēja redzēt izcilas mūsdienu dejas zvaigznes no Dānijas un Portugāles, būs arī tematiskās izstādes, deju meistarklases un intriģējošais atklāšanas koncerts Stacijas laukumā pie t/c «Origo».

«Laikā, kad notiek prātam neaptverams karš Ukrainā, kad pasaule vēl cīnās ar pandēmijas sekām, manuprāt, tieši pašlaik ir vajadzīgs uzmundrinājums, iedvesma, kas palīdzētu mums visiem pārvarēt emocionālo satricinājumu un vairotu ticību labajam. Māksla, dejas māksla tieši šajā laikā, lai kļūst par cilvēka radošā gara triumfu un miera vēstnesi,» saka 27. Starptautiskā Baltijas baleta festivāla radošā direktore Lita Beiris.

«Neraugoties uz ļoti sarežģīto situāciju, mākslinieku atsaucība ir bijusi ļoti liela, bet tajā pašā laikā apstākļi ļoti ierobežo mūsu iespējas. Šā gada programmā mēs piedāvājām patiesi izcilas mūsdienu baleta mākslas izrādes, kuras izrādītas uz prestižākajām pasaules skatuvēm - tā ir «Danish Dance Theatre» (Dānijas Dejas teātra) izrāde «Sirena» - vērienīgs, emocionāli iespaidīgs uzvedums un pārsteidzošu trupas meistarību. Savukārt, laikmetīgā baleta kompānija no Portugāles «Quorum Ballet» slavenajai baleta izrādei «Romeo un Džuljeta» (attēlā) piešķīruši ļoti mūsdienīgus akcentus. Turpinām tradīciju un rīkojam atklāšanas koncertu Stacijas laukumā, tirdzniecības centrā «Origo», kas ir iespēja ar baletu uzrunāt ikdienas rūpēs aizņemtos un atgādināt, ka skaistais, deja vienmēr ir līdzās.»

Ar pilnu pasākuma programmu un informāciju par izstādēm, kinoseansu un meistarklasēm var iepazīties mājas lapā www. ballet- festival.lv un festivāla «Facebook» vietnē.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā