Vai tiešām katra Rīgas ielās izvietotā stabiņa nomazgāšana maksā 13 eiro bez PVN?

Atbild Rīgas domes Satiksmes departamenta galvenā referente Lelde Rudzika:
©Dmitrijs Suļžics/F64

- Publiski izskanējusī informācija par satiksmi regulējošo plastmasas stabiņu apkopes izmaksām tikai daļēji atbilst patiesajai situācijai. Šī gada līguma kopējā summa par stabiņu apkopi ir 39 000 eiro, kas ir izdalīta uz vairākām pozīcijām, un stabiņu apkope ir tikai viena no tām. Stabiņu apkope notiek atbilstoši reālajai situācijai, pārsvarā tīrot tikai tos stabiņus, kad tas ir nepieciešams satiksmes drošības nodrošināšanai. Stabiņu apkope neietver tikai paša stabiņa nomazgāšanu, bet arī apsekošanu, materiālu, darbaspēku un citas ar apkopi saistītas izmaksas.

Stabiņi netiek mazgāti katru dienu un netiek mazgāti arī pilnīgi visi ielās uzstādītie stabiņi. Atbilstoši tehniskajai specifikācijai ceļa norobežojošo elementu vizuālo apskati veic vienu reizi nedēļā. Ja apskates laikā tiek konstatēts, ka kāds no stabiņiem ir netīrs un nav redzami atstarojošie elementi, tādējādi apdraudot satiksmes drošību, tad nekavējoties tiek organizēta tā attīrīšana. Ja apsekošanas rezultātā konstatēts, ka stabiņš ir netīrs, bet neapdraud satiksmes drošību, tad tā mazgāšana tiek veikta vēlāk - vidēji reizi mēnesī.

Šomēnes vairākās ielās jau ir uzsākta stabiņu apsekošana un tīrīšana, bet tā kā pakalpojuma veicējiem atbilstoši līgumam par paveikto darbu tāme ir jāiesniedz tikai reizi mēnesī, tad pagaidām Rīgas dome nav vēl saņēmusi nevienu atskaiti par šo darbu veikšanu un līdz ar to arī nav veikts neviens maksājums.



Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā