Sieviete vairāk nekā 2000 reižu zvana glābšanas dienestam: kas notika un kā viss beidzās

tautaruna.lv 4.maijs, 19:12
 
Romāns Kokšarovs/F64
Sieviete Lielbritānijā, kura izmantoja 17 dažādus mobilos tālruņus, lai veiktu kaitinošus zvanus glābšanas dienestam, ir apcietināta, vēsta Metro.
56 gadus vecā Sonja Niksone pēdējo trīs gadu laikā uz palīdzības dienestu izsaukšanas tālruni zvanīja vairāk nekā 2000 reižu, no kuriem 1194 zvani veikti tikai 2023. gadā.

Niksone pagājušajā gadā bija sliktāko atkārtoto likumpārkāpēju pirmajā trijniekā.

Tiek lēsts, ka viņas kaitinošie zvani Metropolitēna policijai piecu mēnešu laikā izmaksāja aptuveni 4500 mārciņu, jo 999 sistēmas ļaunprātīgā izmantošana būtiski ietekmēja to, cik ātri operatori reaģēja uz reālām ārkārtas situācijām.

Vienā zvanā viņa jautāja operatorei: "Kur ir mans ēdiens", bet citā viņa prasīja Darba un pensiju departamenta tālruņa numuru. Citas sarunas laikā viņa vairākkārt iesaucās: “Kur ir manas lietas?”, kļūstot arvien dusmīgāka, jo operatore mēģināja viņu nomierināt un iegūt no viņas vairāk informācijas.

Viņa tika arestēta 10. janvārī par 668 Sakaru likuma pārkāpumiem un apsūdzēta 670 nodarījumos.

Pēc arestēšanas viņa izteica rasistisku apvainojumu kādam policistam, urinēja policijas furgonā, kurā bija būris, un tika arestēta par noziedzīgiem nodarījumiem.

Pagājušajā mēnesī Niksone tika notiesāta par 696 zvanu veikšanu uz 999, kā arī par četriem rasistiskiem sabiedriskās kārtības pārkāpumiem, kas vērsti pret neatliekamās palīdzības darbiniekiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas