Nosaukta bīstamākā sala Eiropā

tautaruna.lv 3.maijs, 14:30
 
pexels.com
Sala Vidusjūrā, kas ik vasaru pulcē trīs miljonus tūristu, kuri vēlas izbaudīt luksusa atpūtu, nosaukta par vienu no bīstamākajām vietām Eiropā, vēsta "The Sun".

Francijai piederošā Korsikas sala, kura atrodas uz rietumiem no Itālijas, atzīta par vienu no bīstamākajām vietām pasaulē, pateicoties tam, ka tur ar zināmu regularitāti tiek pastrādātas slepkavības.

Pēc tam, kad šajā salā tika nolaupīts realitātes šova "Made in Chelsea" zvaigzne Fredijs Knačubals, aktualizējās problēma, kas tur pastāvējusi jau gadiem. Salā ir augstākais reģistrētais slepkavību skaits Eiropā.

Šobrīd izplatīts brīdnājums, ka šo salu pārņēmušas vardarbīgas bandas jeb mafija.

Valērija Klemensa, mafiju apkarošanas “Mafia No Life Yes” grupas locekle: “Slepkavību līmenis ir cieši saistīts ar organizēto noziedzību - bandām, kas nodarbojas ar narkotikām, sabiedriskajiem darbiem un atkritumu izvešanu. [...] Korsikā ir augstākais slepkavību līmenis Eiropā." Viņa norāda, ka vietējai policijai nav atbilstošu tiesību aktu, lai cīnītos ar samilzušo problēmu.

Klemensa pievienojās mafijas apkarošanas grupai pēc tam, kad 2019. gadā tika nošauts politiskais aktīvists Masimu-Susini, ejot uz savu pludmales restorānu salas rietumos. Viņu nogalināja ar bisi, kas aprīkota ar teleskopisko tēmēkli, ko parasti izmantoja lāču medībām.

Nogalinātā vīrieša tēvocis Žans Tousens Plazencoti pēc notikušā sacīja: "Patiesība ir tāda, ka organizētā noziedzība ir Korsikas dzīves galvenā sastāvdaļa." Tiek uzskatīts, ka aktīvistu nogalināja, jo viņš liedza narkotirgoņiem pārdot narkotikas viņa biznesa tuvumā.

Klemensa stāsta, ka nelielā sala piesaistījusi noziedznieku uzmanību, jo tājā tiek investētas lielas summas, lai plauktu tūrisms. Ieguldītā nauda salas attīstībā un arvien pieaugošais tūristu skaits, piesaista noziedzīgos grupējumus, kas uz to vēlas nopelnīt. Viņa piebilst: “Mafijas uzplaukums Korsikā galvenokārt ir saistīts ar tūrisma pieaugumu un to, ka salā notiek milzīga vasaras rezidenču būvniecība." Noziedīgo grupējumu pārstāvji piedalās publiskajos konkursos, lai varētu iegūt tiesības, piemēram, būvēt jaunas rezidences. Visi godīgie pretendenti ar laiku atsaka savu konkursa pieteikumu, jo baidās, ka bandas locekļi viņus varētu nogalināt, ja viņi uzvarētu konkursā.

Korsikas asiņainā vēsture aizsākās 19. gadsimtā. No 1821. līdz 1852. gadam salā tika pastrādātas 4300 slepkavības.

Tiek apgalvots, ka salā ir 24 bandas, kas ir atbildīgas par 20 slepkavībām un 10 slepkavības mēģinājumiem laikā no 1995. līdz 2015. gadam. Kopš 1990. gada kopumā no bandu uzbrukumiem cietuši 450 cilvēki.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas