Lolita Čigāne pamatīgi nokaitina sabiedrību

tautaruna.lv Vakar, 0:30
 
Lauris Aizupietis/MN
Politiķe un pasniedzēja Lolita Čigāne ar savu ierakstu par alkoholisma problēmu Latvijā pamatīgi nokaitinājusi sabiedrību.

""Top!" veikals Jaunpilī sestdienā. Mūsu tauta nodzeras. Šāda smaguma grādīgie, piemēram, Francijā ir nopērkami, ja pārdevējs atslēdz stikla skapi un ar trepju palīdzību tos nomakšķerē no augstiem plauktiem. Kamēr alkohols šādi turpinās “līst mutē”, tauta turpinās dzert," savos novērojumos dalās L. Čigāne, publicējot divas bildes - vienā redzami veikalu plaukti, otrā - kāds cilvēks ārpus veikala.

Ekrānšāviņš

Cilvēki komentāros par šo ierakstu izsaka nosodījumu - pirmkārt, kāpēc viņa publicējusi bildi, kur redzamas citas personas, otrkārt, pārmet, ka L. Čigāne sabiezinot krāsas.

Normunds: Cik gan aprobežotai būtnei jābūt, kas var atļauties likt svešu cilvēku bildes savos sociālos tīklos, piekarinot tiem jebkādas birkas, kas pašai galvā?! Varbūt tas cilvēks lakatine tirgo? Neienāca prātā?

Ieva: Pat, ja cilvēks nepazīstams un tālu prom no Rīgas, diez vai ok nobildēt svešu cilvēku pie veikala ar saukli par nodzeršanos. Nevajag ar svešiem cilvēkiem ilustrēt savas frustrācijas.

Izidors: Šāda vēršanās pret velosipēdistiem nav iekļaujoša!

Rudīte: Tu esi atkarīgā, ja redzi tikai šos plauktus.

Motorolers: Beidzat muļķības izplatīt! Polijā var visu diennakti visu nopirkt...

Rolando: Alkohols nevienam nelien mutē. Alkohola pieejamībai ir maz sakara ar alkoholismu.

Rita: Es tā čaļa vietā tevi iesūdzētu.

Ainars: Piemēram, Francijā....? Tad, piemēram, Vācijā alkohola piedāvājums ir daudz lielāks, tas ir krietni lētāks, un vieglo alkoholu (alu, vīnu, šampānieti) drīkst lietot no 16 gadu vecuma, bet vecāku klātbūtnē no 14 gadu vecuma. Tiešām (tikai) alkohola pieejamībā ir problēma?

Edit: Nu šis gan ir tik primitīvi, cik vien iespējams. Un to saka politiķe. Alkoholismu apkarot taisās ar pārvietošanu augstākos plauktos. Viņa to nopietni? Tiešām? Jā, un fotografēt svešus cilvēkus un publicēt - kā tas sader ar ētiku un likumu?

Ineta: Nerunājot par cilvēka, kas nedara neko sliktu un nelikumīgu, fočēšanu un publicēšanu, arī pārējais ir muļķības. Itālijā (vismaz Sicīlijā) katrā pārtikas veikalā var nopirkt 96% spirtu, jo viņi mājās taisa Lemoncello no saviem piemājas citroniem, un spirts labāk izvelk garšu.

Ēriks: Tauta ir arī aptaukojusies, kas ir pamats sirds un asinsvadu slimībām un pāragrai nāvei. Kamēr ēdiens turpinās "līst mutē", tauta turpinās aptaukoties. Aizliegt pārtiku!

Ieva: Pats ieraksts ar pudeļu bildi var izraisīt vien smīnu par vēlmi celt savu asti, BET cilvēka foto ievietošana bez (!!!) viņa atļaujas īstenībā stipri ļoti ož pēc tiesas darbiem. Fuj! Nav grūti Jaunpilī atrast šo cilvēku, lai pavaicātu, kā tur bija ar foto un publikācijas atļaušanu

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:31

Jaunākās diskusijas