Bijušais enerģijas dzērienu atkarīgais atklāj, ko šis dzēriens nodarījis viņa veselībai

tautaruna.lv 3.maijs, 11:30
 
pexels.com
Džeimss Makkans no Lielbritānijas jau agrā bērnībā sāka dzert enerģijas dzērienus. Viņa atkarība no šiem dzērieniem radīja nopietnas veselības problēmas, ziņo "The Sun".

Viņam bija vien 11 gadi, kad viņš sāka dzert enerģijas dzērienus.

Džeimss, kuram tagad ir 23 gadi, skaidro, ka tajā laikā tas bija populāri un visi viņa draugi dzēra enerģijas dzērienus.

Zēna aizrautība ar šiem dzērieniem sāka kļūt arvien neveselīga. Viņš bieži vien ēdienreizes aizvietoja ar enerģijas dzērieniem un dienas laikā izdzēra pat četras dzērienu bundžiņas. Tas viss rezultējās nopietnās veselības problēmās, kad viņš bija 18 gadus vecs.

Džeimsa kaitīgais ieradums vienu dienu pārvērtās "murgā". Viņu piemeklēja ļoti spēcīgas vēdera sāpes un vemšana. Zēns tika nogādās slimnīcā, kur viņam konstatēja enerģijas dzērienu izraisītu gastrītu.

Viņa svars 18 gadu vecumā, kad viņš izjuta smagākās enerģijas dzērienu radītās sekas, bija nokrities līdz 38 kilogramiem. Nonākot slimnīcā ārsti pie viņa sliktās pašsajūtas un veselības vainoja divas lietas - enerģijas dzērienus un sliktos ēšanas paradumus. Džeimss atklāj, ka slimnīcā nonācis ap eksāmenu laiku, kad stresa dēļ vien mācījies un, lai uzturētu možumu, dzēris enerģijas dzērienus. Viņš jutās tik slikti, ka bija spiests pamest skolu. Kopš tās liktenīgās reizes Džeimss ir atteicies no enerģijas dzērieniem uz visiem laikiem.

Kā izrādās, tad tā nebija pirmā un vienīgā reize, kad viņš enerģijas dzērienu lietošanas dēļ bija nonācis slimnīcā. Pateicoties tam, ka šie dzērieni ir ar augstu kofeīna daudzumu, zēns mocījās ar miega problēmām, kā rezultātā bija regulārs slimnīcas apmeklētājs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas